ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Обійняли керівні посади у квазіреспубліці – підозрюються так звані гендиректор «Води Донбасу» та очільниця Микільської сільської адміністрації

Обійняли керівні посади у квазіреспубліці – підозрюються так звані гендиректор «Води Донбасу» та очільниця Микільської сільської адміністрації
305797 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом мешканцям регіону у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1 ч. 1 ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, у 2022 році, після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, колишній директор апарату Макіївського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП «Компанія «Вода Донбасу» почав співпрацювати з окупантами. Він погодився обійняти посаду так званого генерального директора «державного унітарного підприємства днр «Вода Донбасу».
 
 
«Управлінець» всіляко сприяє представникам окупаційної адміністрації м. Донецька. Крім того, будучи наділеним організаційно-розпорядчими функціями, він провів інвентаризацію майна підприємства та інших матеріальних цінностей. У подальшому «посадовець» незаконно передав їх у власність окупантам. Загальна сума збитків склала майже 777 тис. грн.  
 
 
Також перейшла на бік держави-агресора мешканка Волноваського району. Після захоплення с. Микільське жінка добровільно погодилась обійняти посаду «голови Микільської сільської адміністрації», підконтрольної рф. Підозрювана керує окупаційною установою, розпоряджається місцевим бюджетом, притягує до дисциплінарної відповідальності підлеглих та бере участь у нарадах.  Крім того, за погодженням із співробітниками глави квазіреспубліки призначає та звільняє із займаних посад своїх заступників.
 
Наразі підозрюваних оголошено у розшук. Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкціями статей – 10 та 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 

 

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео