ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

ДОТРИМУЮЧИСЬ ОСНОВНИХ ПРАВИЛ БЕЗБАР'ЄРНОГО СПІЛКУВАННЯ, МИ ЗМІЦНЮЄМО НАШУ ЄДНІСТЬ

ДОТРИМУЮЧИСЬ ОСНОВНИХ ПРАВИЛ БЕЗБАР'ЄРНОГО СПІЛКУВАННЯ, МИ ЗМІЦНЮЄМО НАШУ ЄДНІСТЬ
342391 ПЕРЕГЛЯДІВ
Продовжуємо інформувати про важливість безбар'єрного спілкуванняу сучасному світі.
Адже такий принцип передбачає використання прийомів і засобів, які дозволяють людям з обмеженими можливостями повноцінно брати участь у спілкуванні, не відчувати жодних барʼєрів та продовжувати жити на повну.

Нагадаємо про основні правила безбар'єрного спілкування:
- дотримуйтесь принципу «спочатку людина». Не зосереджуйтеся на інвалідності людини, а звертайте увагу на її особистість.
- використовуйте просту мову та зрозумілу термінологію. Уникайте складних слів і термінів, які можуть бути незрозумілими для деяких людей.
- будьте терплячими та готовими повторювати інформацію. Не всі люди можуть сприймати інформацію так само швидко, як інші.
- використовуйте різні засоби спілкування. Якщо людина має порушення слуху, використовуйте мову жестів або сурдопереклад. Якщо людина має порушення зору, використовуйте шрифт Брайля або аудіозаписи.
- уникайте узагальнень. Не судіть про всіх людей з інвалідністю за однією людиною.
- будьте відкриті до нового досвіду. Дізнайтеся більше про людей з інвалідністю та їхні потреби.
 
Слід розуміти, що ж отримання основних правил безбар'єрного спілкування визначається повагою до різниці та розмаїття, створюючи простір, де кожна особа відчувається поважною та включеною.
І пам'ятайте, що безбар'єрне спілкування – це наша спільна відповідальність, і кожен може внести свій внесок у створення цього простору, де спілкування буде більш доступним для всіх людей!

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео