ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Міністр економіки: Зміцнення жіночого лідерства — одна з місій Мінекономіки

Міністр економіки: Зміцнення жіночого лідерства — одна з місій Мінекономіки
355252 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як висловилась  Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час заходу «Життя жінок в Україні під час війни», зміцнення жіночого лідерства є однією з важливих складових місії Мінекономіки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Очільниця мінекономіки розповіла, що попри війну та стереотипи українські жінки докладають максимум зусиль для забезпечення нормального життя.Вони роблять неоціненний внесок у нашу боротьбу: створюють робочі місця, сплачують податки, тим само забезпечуючи оборону. Це звичайні українські жінки, які роблять надзвичайні речі, сказала Юлія Свириденко.

«Кожного дня ми стаємо свідками щоденного героїзму українських жінок, які борються, долучаються до відбудови, відкривають бізнес і обирають професії, які раніше стереотипно вважалися чоловічими. Зокрема, у 2023 році 56% бізнесу в Україні заснували саме жінки. За урядовою програмою «Власна справа» серед отримувачів грантів – 55% жінок, а також 48% жінок – серед грантерів на ветеранський бізнес. За цими цифрами стоять реальні історії людей», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України.

Вона також висловила подяку міжнародним партнерам за підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. Зокрема, ЄБРР допомагає українським підприємцям з релокацією та надаючи гранти на бізнес. Також нещодавно за підтримки ЄБРР Мінекономіки розпочало функціональний аналіз Державної служби зайнятості. Метою є зміцнення спроможності центрів зайнятості та розвиток грантових програм, серед яких – гранти для жінок, програми навчання та перепідготовки, ініціативи з працевлаштування та ін. Мінекономіки, зі свого боку, працює над оновленням трудового законодавства, щоб створити всі умови, за яких жінки зможуть працювати нарівні з чоловіками.

«Мінекономіки відкрите для створення нових грантових програм для жінок-підприємців разом із нашими партнерами. Незабаром ми запустимо грантову програму для жінок у переробній промисловості, яку фінансуватиме один із наших міжнародних партнерів», — сказала очільниця мінекономіки.

Крім того, Юлія Свириденко звернула увагу на важливість реалізації Національної стратегії подолання гендерного розриву в оплаті праці. Пріоритетом для Уряду є скорочення гендерного розриву в оплаті праці з 18,6% до 13,6% до 2030 року. Вже зараз ринок сам створює відповідні умови: жінки все частіше обирають стереотипно чоловічі професії, працюючи на будівництві, у виробництві машин і устаткування, у виробництві та постачанні електроенергії, у металургійному виробництві тощо. Також збільшується кількість жінок на керівних посадах. У ЗСУ служить на 40% більше жінок, ніж у 2021 році й кількість жінок-офіцерів зросла вшестеро.

«Ми повинні зберегти та зміцнити ці тенденції. Ми змінилися, змінилися наші цінності. Вже зараз ми будуємо інклюзивну та безбар’єрну країну, де немає упереджень за статтю чи віком. І я вдячна українським жінкам за їхній внесок у перемогу та майбутній внесок у відбудову нашої країни», — резюмувала Міністр економіки України.

  • Нагадаємо, що раніше Мінекономіки повідомляло про поповнення бюджетів різних рівнів на понад 23,5 млрд гривень. Це сталось з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну завдяки онлайн-аукціонам в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Власне, Фонд гарантування вкладів залучив найбільше коштів за результатами аукціонів — близько 6,5 млрд гривень. Своєю чергою мала приватизація поповнила державний та місцеві бюджети на майже 5,6 млрд гривень. Ще понад 3,7 млрд гривень отримали організатори торгів з реалізації активів у справах про банкрутство для розрахунків з кредиторами.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео