ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Повідомлено про підозру псевдозаступнику окупаційної адміністрації Світлодарська

Повідомлено про підозру псевдозаступнику окупаційної адміністрації Світлодарська
353855 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у травні 2023 року мешканець м. Донецька, підтримуючи кремлівську ідеологію, добровільно погодився співпрацювати з державою-агресором. Він обійняв посаду «заступника голови адміністрації м. Світлодарська днр».
 
 
До його обов’язків входять організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, він розпоряджається комунальним майном в окупованому рф місті та реалізовує політику незаконної влади щодо функціонування занепалого житлово-комунального фонду.
 
Також псевдопосадовець відповідає за роботу з підконтрольними засобами масової інформації. Під час зустрічей з населенням він проводить пропагандистські акції, направлені на підтримку рф. Крім того, закликає містян підтримувати насильницькі дії держави-агресора проти України.
 
Наразі підозрюваного оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео