ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Наводили ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі України – викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф

Наводили ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі України – викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф
404516 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито 9 учасників агентурної мережі, які збирали розвіддані для ворога у шести областях країни. Восьми з них вже повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у березні 2024 року представник фсб рф створив спеціальний чат-бот у месенджері «Telegram» для проведення підривної діяльності проти України. Упродовж декількох місяців до нього добровільно долучились 9 осіб з Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Сумської, Одеської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Завербовані громадяни, підтримуючи дії держави-агресора, погодились надавати співробітнику російської спецслужби інформацію воєнного характеру.
 
        
 
Шестеро мешканців міст Одеса, Запоріжжя, Чернігів, Дружківка та Мирноград, виконуючи вказівки куратора, вишукували місця розташування Сил оборони України.
 
        
Зокрема їх цікавили об’єкти тимчасової дислокації особового складу ЗСУ. Також вони фіксували переміщення військової техніки автомобільними та залізничними шляхами.
 
         
 
Ще троє жителів м. Суми, м. Дніпро й селища Власівка, що на Кіровоградщині, ділились координатами гідро- й теплоелектростанцій.
 
 
Окрім цього, «агенти» повідомляли ворогу про результати прильотів у населених пунктах, додаючи фото та відеозаписи. До того ж, надсилали інформацію про прольоти літаків й роботу систем ППО.
 
       
 
Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно ще однієї жінки вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Особам загрожує ув’язнення на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео