ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Якою бути реформі з охорони праці

Якою бути реформі з охорони праці
36127 ПЕРЕГЛЯДІВ
Найбільший ріст професійних захворювань – у вугільній промисловості, на другому місці – машинобудівна галузь. Кількість нещасних випадків на виробництві порівняно з минулим роком зростає… Час вимагає нової компетенції від інженера з охорони праці.
Чому реформа сфери охорони праці відбувається дуже повільно? Наболілі проблеми жваво обговорюються на Новорічному форумі з охорони праці-2019, що відбувається 13 грудня у КНЕУ імені Вадима Гетьмана.
Ведучий – співзасновник громадського радіо А.В. Куликов – запрошує до слова представників Верховної Ради України, Держпраці України, Федерації профспілок України, керівників провідних підприємств різних галузей.
Проректор з науково-педагогічної роботи, професор кафедри управління персоналом та економіки праці А.М. Колот подарував президії монографію «Гідна праця: імперативи, українські реалії, механізми забезпечення». «Ми раді, що свій ювілей у КНЕУ відзначає науково-виробничий журнал «Охорона праці», який чверть віка дбає про людину праці», - наголосив проректор.
Головний редактор журналу Д.Л. Матвійчук зазначив: «Багато положень у законодавстві лише проголошуються, а не втілюються. Головна цінність – людина і її захист». «Охорона праці – це й гідна зарплата, відпочинок, профілактичний медичний огляд», - зауважив в.о. голови Держпраці України І.А. Дегнера.
Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Г.М. Третьякова акцентувала на належній компенсації постраждалим у разі нещасного випадку на виробництві.
На форумі представлено збірник статей «Керування ризиками в системах управління безпекою та гігієною праці: теорія і практика». Окрему панельну дискусію присвячено професійному зростанню інженерів з охорони праці. Проведено майстер-клас з надання першої медичної допомоги постраждалим на виробництві.

 

Провідний фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ВСЗ КНЕУ Лариса Гуторова
Фахівець з комунікацій I категорії ВСЗ КНЕУ Анастасія Рогачова (фото)
Теги: кнеу ,охорона праці,форум,ювілей,журнал

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео