ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Полтавщину відвідав заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко

Полтавщину відвідав заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко
40607 ПЕРЕГЛЯДІВ

В області з робочим візитом побував заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Він та заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко оглянули Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство та ознайомилися з його роботою. Побували у майстернях та стаціонарних відділеннях.

Зокрема, Віталій Музиченко зауважив, що торік вперше за багато років Міністерство соціальної політики України повністю забезпечило потреби людей з інвалідністю в технічних засобах реабілітації. З державного бюджету додатково виділили 786 млн 950,5 тис. грн. Кошти отримала й Полтавщина.

Віталій Музиченко перевірив стан забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю. Так, в області торік людям з інвалідністю видано 27,6 тисячі засобів реабілітації.

«За підсумками роботи можемо сказати, що на Полтавщині відповідна програма спрацювала. Тут вона виконана належним чином. Відсоток освоєння коштів і забезпечення технічними засобами реабілітації практично сягнув 100% – склав 99,8%», – сказав Віталій Музиченко.

Він та Катерина Рижеченко оглянули і територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів, інвалідів та одиноких громадян Шевченківського району.

Також заступник Міністра перевірив, як впроваджують на Полтавщині зміни в порядку фінансування виплат державних соціальних допомог та здійснюють монетизацію пільг і субсидій на житлово-комунальні послуги.

Віталій Музиченко ознайомився з роботою управління соціального захисту населення Шевченківського району. Поспілкувався з полтавцями та розповів їм про нововведення щодо механізму фінансування соціальних виплат. Пояснив, що це дозволить надавати гроші населенню набагато швидше. Також порадив літнім людям освоїти інтернет та інтернетбанкінг, тоді оплачувати комунальні послуги буде ще зручніше.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео