ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Чи можливо подолати проблеми розвитку атомної енергетики в державі?! В Україні з’явився достойний кандидат на посаду Президента НАЕК «Енергоатом» — це Дямінов Станіслав!

Чи можливо подолати проблеми розвитку атомної енергетики в державі?! В Україні з’явився достойний кандидат на посаду Президента НАЕК «Енергоатом» — це Дямінов Станіслав!
35607 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна є історично ядерною державою, що завжди займала лідируючі позиції в світовій ядерній фізиці.

Окремою, безперечно важливою і потужною галуззю завжди була атомна енергетика, але нажаль, останнім часом вона почала значно занепадати. І це при цьому, що за останнє десятиліття загальне щорічне виробництво електроенергії в Україні збільшилось, зросла й частка енерговидобування на атомних електростанціях. Тобто, атомних потужностей в Україні достатньо, але що і як правильно робити й досі мало хто розуміє. Перш за все спад галузі пов’язують із малоефективним, часто таким що діє у своїх корисливих цілях, менеджментом та не прихильністю влади до цього питання. Ні для кого не секрет, що сьогодні електроємність ВВП України в кілька разів перевищує аналогічний показник європейських країн, а однією з причин цього є структура української економіки, яка здебільшого складається з електроємних галузей. Тому на сьогоднішній день важливим питанням є не тільки зберегти українські атомні потужності, а й взагалі взяти курс на її розвиток. Адже дана галузь є важливим чинником росту економіки держави, а відповідно і розвитку країни в цілому.

Об’єктивно Україна має всі передумови, щоб стати успішною державою в ядерній енергетиці на довготривалий строк. І на сьогоднішній день Президент України Володимир Олександрович Зеленський це чітко усвідомлює, а тому робить всі необхідні кроки щоб енергетична атомна галузь нарешті піднялась із колін і почала приносити користь кожному громадянину держави. Сьогодні в державі працює чотири АЕС, на яких діють 15 енергоблоків типу ВВЕР (водо-водяний енергетичний реактор) загальною потужністю 13880 МВт. Атомна енергетика перетворилася на основний стабілізуючий фактор енергетичної системи країни. Усі ці факти, а також аналіз енергетичних потреб країни та можливостей їх задоволення свідчать про доцільність і необхідність розвитку в Україні атомної енергетики. Вибір саме такого шляху відповідатиме і світовій тенденції. Та тривожним є те, що більшість із цих діючих 15 блоків АЕС введено в експлуатацію до 1990 року при плановому терміні експлуатації до 40 років. До 2030 року вони мають бути виведені з експлуатації. Діюча програма подовження терміну експлуатації реакторів лише відтерміновує закриття реакторів, ресурс яких вичерпується. Тому, можна сказати, що ядерна енергетика переживає період занепаду в ролі профіцитного додатку до теплової енергетики.

Всі ми знаємо, що на чолі атомного енергетичного комплексу стоїть державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». А тому, саме від нього, а перш за все від менеджменту який очолює атомного гіганта залежить енергетична потужність нашої країни.  Енергоатом є оператором чотирьох атомних електростанцій України: Запорізької, Рівненської, Южно-Української та Хмельницької. До складу Компанії також входять «Атомремонтсервіс», «Атоменергомаш», «Атомкомплект», «Атомпроектінжиніринг»,  «Аварійно-технічний центр», «Науково-технічний центр», «Енергоатом-Трейдинг», «Донузлавська ВЕС», «Складське господарство», «Атомприлад», «Автоматика та машинобудування», «Управління справами» та Представництво в Брюсселі, які є відокремленими підрозділами ДП «НАЕК «Енергоатом». Разом це гігантський комплекс, який за правильних кроків може суттєво вплинути на розвиток України.

За нашими даними в Україні з’явився достойний кандидат, щоб очолити ДП «НАЕК «Енергоатом», і це не просто шаблонна фігура, а спеціаліст який має готовий і дієвий план розвитку атомного енергетичного комплексу. Мова йде про Станіслава Дямінова, так того самого що багато років тому створив і написав статут ДП «НАЕК Енергоатом». І так, того самого, що попередня влада боялась допустити до управління атомним гігантом, адже розуміла що в його особі може прийти крах всім схемам по незаконному збагаченню. Таким чином, в його сторону було запущено кілька інформаційних фейків з метою дискредитації, на які Дямінов відповів судовими позовами. В результаті українська феміда довела, що всі дані це ніщо інше як брехня, на що є рішення судів. Тобто, можна підкреслити: Станіслав Дямінов, не тільки фахівець найвищого розряду, а й людина яка може побороти корупційну складову, що процвітає в цій сфері, а це у розвитку є вкрай важливим фактором.

Наскільки нам відомо головною метою Дямінова є першочергове забезпечення інтересів України без жодного схиляння в бік США чи РФ. Інвестиційний процес і домовленості гуртуються виключно для розвитку української енергетичної атомної галузі і української економіки в цілому.  Дана людина може принести державі такі першочергові плюси:

  • Постачання свіжого ядерного палива зі знижкою у 33%
  • З дисконтом до 50% від стандартної вартості продовжити на 30 років безпечний строк використання енергоблоків
  • Забезпечення функціонування ядерних блоків на максимумах
  • Забезпечення оригінальними запчастинами для українських АЕС за формулою: собівартість плюс 25% на транспортування
  • Забезпечити підготовку професійних кадрів, їх постійне підвищення кваліфікації
  • Привести потужних інвесторів, які суттєво вплинуть на модернізацію галузі та її розвиток шляхом побудови нових потрібних потужностей.

Станіслав Дямінов очоливши НАЕК «Енергоатом» в короткостроковому періоді зможе добитись збільшення заробітної платні працівникам АЕС, і сюди слід врахувати що розвиток Енергоатому позитивно вплине на економіку країни ,що й дасть змогу підвищити соціальний стан населення. Також, згідно отриманих даних під його керівництвом атомний гігант зможе збільшити свою прибутковість у 10 разів, і що важливо притому встановити собівартість атомної енергії у 0,26грн за 1 кВт/год., що є значно нижчим від сьогоднішнього показнику. І ще важливо підкреслити у своїй діяльності він виключно опирається на інвестиційний процес, який дасть змогу послабити навантаження на витрати із бюджету України що маємо на сьогодні. Але важливим фактором він бачить проведення прозорого міжнародного аудиту з метою очистити галузь від працівників, що приносять матеріальну шкоду з їх безпринципним покаранням за всі злодіяння.

Підхід до атомної енергетики який існував в Україні до сьогодні доволі застарілий з огляду на практичну відсутність будь-яких планів розвитку цієї галузі енергетики. Також до тепер ми спостерігали незацікавленість влади у цій сфері, що бачимо хоче змінити Президент Володимир Зеленський. Зараз Україна потребує хорошої стратегії розвитку вітчизняного сектору атомної енергетики, яку безперечно розробив і готовий втілювати Станіслав Дямінов. Під його керівництвом НАЕК «Енергоатом» Україна отримає шанс стати енергонезалежною державою, збереже цілісну екологію та здоров’я громадян, здобуде авторитет та визнання світової спільноти. Тож щиро надіємось, що наша країна не обійде стороною потрібний розвиток атомного сектору енергії і буде сприяти всім планам такої людини як Станіслав Дямінов, адже за ним такий довгоочікуваний і необхідний всім нам прогрес.

Теги: атомна енергетика,АЭС,Володимир Зеленський,Дямінов Станіслав,енергетика

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео