ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Справу за фактом падіння військового вертольоту скеровано до суду

Справу за фактом падіння військового вертольоту скеровано до суду
211257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього капітана Повітряних Сил ЗС України.

   Установлено, що 13.05.2016 командир вертольоту 1-ї авіаційної ланки другої авіаційної ескадрильї однієї з військових частин, яка дислокована у м. Васильків Київської області, керуючи технічно справним вертольотом Мі-8МТ, проявив злочинну самовпевненість. Передбачаючи можливість настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, він не вжив необхідних заходів для забезпечення безпеки людей, які перебувають на борту та збереження повітряного судна.

   Офіцер ПС ЗСУ, не переконавшись у відсутності на шляху руління перешкод  та проігнорувавши доповідь льотчика-штурмана, допустив зіткнення лопатей несучого гвинта вертольоту із залізобетонним стовпом, чим заподіяв руйнування військової техніки. Спричинені матеріальні збитки державі внаслідок авіатрощі оцінюються в суму понад 1,2 мільйони грн.

   Вказане кримінальне правопорушення кваліфіковано, як порушення правил польотів та експлуатації літального апарату, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція ст. 416 Кримінального кодексу України передбачає обвинуваченому покарання у виді  позбавлення волі від 5 до 15 років.

   12.05.2020 обвинувальний акт щодо командира вертольоту військова прокуратура Київського гарнізону направила до Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура,Військова прокуратура Київського гарнізону,скеровано до суду,авіатроща,падіння військового вертольоту,капітан Повітряних Сил ЗС України

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео