ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

На Дніпропетровщині червонокнижних птахів убезпечили від зіткнень з електродротами

На Дніпропетровщині червонокнижних птахів убезпечили від зіткнень з електродротами
173902 ПЕРЕГЛЯДІВ

На високовольтні лінії енергетики встановили 440 світловідбиваючих маркерів, які захистять крилатих від зіткнень і дозволять уникнути аварійних відключень. Про це йдеться у повідомленні ДТЕК Дніпровські електромережі.

Світловідбиваючі маркери встановили на території заказника “Булахівський лиман” у Павлоградському районі, оскільки саме там за останні 30 років екологи зафіксували 178 різних видів птахів. З них доволі багато рідкісних та червонокнижних. Навесні і восени, мігруючи через територію заказника, пернаті інколи врізаються в лінії високої напруги та гинуть від зіткнення.

«Часто птахи можуть стати причиною аварійних ситуацій. Ми активно впроваджуємо сучасні пристрої, щоб уникнути відключень електроенергії у клієнтів та зберегти біорізноманіття фауни Дніпропетровської області, - повідомив керівник департаменту з охорони праці ДТЕК Дніпровські електромережі Олексій Носов. -  У 2018 році ми першими в Україні встановили 325 світловідбиваючих маркерів та п’ять дерев’яних і металевих гніздівель. У цьому році ми встановимо ще 60 маркерів у Нікопольському районі, а також – платформи та штучні гнізда для білих лелек та інших рідкісних видів птахів”.

Енергетики пояснюють: підвішують маркери на повітряні лінії 35 кВ через кожні 10 метрів. Вони відбивають світло і роблять лінію видимою для птахів, щоб вони могли безпечно її облетіти в сутінках та тумані. 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео