ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

З прогулянки — у лікарню: мешканці Мирного ризикують життям через відсутність тротуарів

З прогулянки — у лікарню: мешканці Мирного ризикують життям через відсутність тротуарів
258537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями 22-річна жителька Мирного внаслідок ДТП дістала черепно-мозкову травму та пошкодження хребта. Дівчину збила машина, адже та йшла по проїжджій частині. Проте іншого вибору у постраждалої не було - тротуарів у мікрорайоні з виключно приватними будинками просто немає.

Анжеліка Васильєва, яка мешкає поруч з місцем ДТП, бачила, як постраждалу діставали з-під автівки. Жінка каже, що було дуже моторошно: “Чому це нещастя сталося? Тому що у нас ніде немає пішохідних доріжок. Ти йдеш в магазин, на роботу, з роботи по проїжджій частині і боїшся, бо 9 водіїв можуть бути нормальними, а десятий - трохи не в собі”…

Життя постраждалій рятували у відділенні політравми 16-ї лікарні. Ортопед-травматолог Вадим Пирський каже, що у дівчини був стан середньої тяжкості. Після ретельного обстеження пацієнтку перевели до ОКЛ ім. Мечникова, оскільки їй потрібна спеціалізована нейрохірургічна допомога і тривала реабілітація.

І це не єдина резонансна аварія на Мирному. Часто під автівки потрапляють діти. Заступниця директора з навчально-виховної роботи школи №40 Валентина Широкан показує вулицю Сурикова: “Це основна дорога, що є під`їздом до школи. Але на ній зовсім немає пішохідних тротуарів, тому діти йдуть по дорозі. І в різні роки було багато травмованих”.

Вікторія Самойленко - мама трьох дітей. Жінка боїться відпускати їх самих до школи — щодня проводжає та зустрічає після уроків.

“Прохання зробити нам доріжки, щоб убезпечити наших дітей”, - каже Вікторія.

 ДТП з молодою дівчиною викликала такий резонанс серед мешканців селища, що наступного дня з`явилася електронна петиція із проханням нарешті зробити на Мирному пішохідні зони.

На збір підписів є три місяці. Місцеві жителі кажуть, для них це у прямому сенсі питання життя та смерті.

Із запитанням, чому на цю проблему, попри численні ДТП із постраждалими пішоходами, й досі не звернула увагу міська влада, ми звернулися до міського голови Бориса Філатова. За законом міськрада має п`ять діб на відповідь.

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео