ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Дніпряни мітингували проти незаконного забруднювача повітря

Дніпряни мітингували проти незаконного забруднювача повітря
33429 ПЕРЕГЛЯДІВ

“Масло пахне смертю!” — такі гасла майоріли біля нового маслоекстракційного заводу в Дніпрі. Підприємство розташовувалось на місці колишнього заводу залізобетонних виробів за адресою вул. Байкальська, 9. Туди мешканці прилеглих вулиць вийшли на мітинг з вимогою до нового підприємства зупинити шкідливі викиди у повітря.

Біля прохідної ТОВ “Потоки” зібралися дорослі та діти. Вони стверджували, що з 2018  року, коли завод почав виробляти масло, олію та жири, у повітрі з’явився специфічний запах. Місцеві мешканці стверджували, що це спричиняє у багатьох проблеми зі здоров’ям. Особливо, за їх словами, страждають діти.

“У мене такі самі симптоми, як і в інших людей, і я розумію, що це загроза для здоров’я. І мені шкода не тільки себе, а й маленьких дітей, які зростають у цьому повітрі,” каже 16-річна Карина Малихіна.

Але виявили джерело забруднення не одразу. В промисловій зоні довелося провести ціле розслідування. Все це люди робили самотужки, бо державна екологічна інспекція не реагувала на скарги містян. 

Департамент екології міської ради Дніпра провів перевірку підприємства на наявність дозвільних документів. Голова постійної депутатської комісії міськради з питань екології Павло Головаха розповів, підприємство оштрафували на 800 гривень — виявилось, що дозволів на роботу завод немає.

2018-го прокуратура сумісно зі слідчими поліції почала досудове розслідування провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України. Про це нам стало відомо з ухвали Індустріального районного суду від 30 листопада 2018 року. 

Суддя надав слідчим доступ до документів підприємства. Це мало допомогти правоохоронцям з’ясувати, чи були вони підроблені. Проте, як просувається справа редакція дізнатись не змогла. І прокуратура, і Національна поліція стверджують, справа не у них. І перенаправляють одна до одної.

За даними аналітичного порталу Ю-контрол, найбільша частка ТОВ «Потоки» належить дніпровському мільйонеру Вадиму Єрмолаєву. Він розбудовує свій бізнес з середини дев’яностих і у 2017 році інвестиційна компанія Dragon Capital  оцінювала його статки у $322 млн. Шурин пана Єрмолаєва, Ігор Циркін, є членом постійної екологічної комісії в Дніпропетровській облраді. 

Цього разу до мітингувальників з підприємства ніхто не вийшов. Люди анонсували продовження пікетів. Вони пообіцяли боротися за чисте повітря до кінця. 

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео