ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

У Дніпрі завершили перший етап реконструкції парку Гагаріна

У Дніпрі завершили перший етап реконструкції парку Гагаріна
174536 ПЕРЕГЛЯДІВ

WI-Fi дерева, сучасні ліхтарі, цікаві дизайнерські рішення та анімація через ґаджети. Експозиційна зона ботанічного саду ДНУ ім. О. Гончара, яка раніше нагадувала занедбаний сквер, нині вже – як сучасний парк. Ця реконструкція перша – за 55 років існування парку.

Під час реконструкції використовували лише новітні технології. Студенти вишу навіть розробили додаток, за допомогою якого, скануючи QR-код, можна дізнатись інформацію про парк. Чимало уваги приділили й освітленню: встановили LED-ліхтарі та підсвітили лави.

Оновлення парку за власною ініціативою проводить громадська організація “Асоціація “Ноосфера”. Лише на першому етапі активісти вже витратили понад 6 млн грн.

“Усі лавки підсвічуються. Спеціальні лампи підсвічують їх зсередини, це створює ефект, ніби вони висять у повітрі. До цього в парк було страшно зайти, тепер подивіться — він повен людей”, - розповів голова ГО “Асоціація “Ноосфера” Михайло Рябоконь.

Результатом задоволені – і відвідувачі, і ректор вишу.

“Завдяки нашим партнерам маємо такий чудовий парк. Він буде наповнений і дітьми, і дорослими. Тут і в студентів є можливість спілкуватися”, - поділився ректор ДНУ ім. Олеся Гончара Микола Поляков.

Прогулятись щойно забрукованими алеями приїхав і очільник Дніпра Борис Філатов. Він також Задоволений побаченим у парку. За словами міського голови — це гарна практика, коли приватні інвестори фінансують подібні проєкти. Мер закликає усіх долучатися до неї.

“Користуючись нагодою, хочу закликати бізнесменів, інвесторів, меценатів вкладати кошти в рідне місто”, - звернувся Борис Філатов.

Нині у парку працює павільйон, де проходять дитячі інтерактивні екскурсії. Він приїхав до Дніпра з Португалії. Познайомитися із планетами сонячної системи і відчути себе справжнім космонавтом можна безкоштовно до 20 вересня.

До другого етапу реконструкції  парку ім.Гагаріна планують стати у 2020 році. За планами - монтаж сучасного лекторію. У ньому хочуть встановити підсвітку, вбудовану стереосистему та рухомий екран з проєктором. Та справжньою фішкою парку повинне стати зоряне небо на землі.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео