ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Спортивний клуб "Прометей" доукомплектовує склад команди

Спортивний клуб "Прометей" доукомплектовує склад команди
34654 ПЕРЕГЛЯДІВ

Новачок баскетбольної Суперліги України СК "Прометей" із Кам’янського продовжує готуватися до дебюту в найсильнішому дивізіоні країни. Нещодавно клуб підписав ряд гравців, серед яких досвідчені українці, члени національної збірної — Денис Лукашов та Ілля Сидоров.

Окрім цього до команди приєдналися Олександр Антіпов, а також американський легіонер Малік Трент. Головним тренером Прометею у наступному сезоні буде латвійський спеціаліст — Карліс Муйжніекс. Останні чотири роки Лукашов виступав за кордоном. У 20-ти іграх Єдиної Ліги ВТБ у складі російського "Єнісею" в сезоні 2018/19 баскетболіст набирав у середньому 2 очки за матч, робив трохи менше одного підбирання, та майже півтори результативні передачі. Також, Лукашов записав собі в актив 7.9 очки, 3.3 підбирання та 4.4 передачі в матчах за збірну України у 10-ти відбіркових поєдинках Кубка світу ФІБА. Раніше захисник виступав за вітчизні колективи серед яких: БК "Київ", "Будівельник", БК "Донецьк", "Азовмаш", та "Маріуполь". А також за "Автодор" із Росії, і литовські "Ліетовас Рітас" та "Вітаутас".

Нагадаємо, що Денис Лукашов є чемпіоном України, володарем Кубків України та Литви.

Також захисник, Ілля Сидоров, якому наразі двадцять три роки, до переходу у стан кам’янчан, усю ігрову кар'єру провів в одному клубі — БК "Хімік". Спочатку граючи у дублі, а потім вже в основному складі. У сезоні 2018/19 Сидоров провів 35 ігор, в яких набирав по 10,7 очок, робив більше двох підбирань та 3,5 асистів. Гравець є двократним чемпіоном української Суперліги.

 

Двадцятичотирирічний Олександр Антіпов є вихованцем донецької школи баскетболу. Свою кар’єру форвард розпочав в БК "Донецьк". Пізніше один сезон зіграв за баскетбольний клуб "Говерла". Останні ж 4 сезони грав в БК "Хімік", у складі якого двічі завойовував золото Суперліги. У минулому сезоні у тридцяти восьми іграх Антіпов набирав по 7,4 очки та робив майже 4 підбирання, проводячи на майданчику в середньому по 19 хвилин за матч.

У минулому сезоні Малік Трент виступав в БК "Запоріжжя". У Суперлізі американський захисник в середньому закидав сімнадцять з половиною очок, робив 4,7 підбирань та більше чотирьох передач, і трьох перехоплень. І це — кращі середні показники серед усіх гравців чемпіонату. Трент допоміг своїй команді виграти регулярний сезон і пробитися у півфінал плей-офф. Також американець взяв участь у Матчі зірок Суперліги. Трент закінчив університет Хемптон у штаті Вірджинія у 2018 році. Виступав у США за команду Техаського Християнського університету в місті Форт-Уерт та за коледж Хемптон.

Щодо нового головного тренера Прометею, то Карліс Муйжніекс відомий українським вболівальникам, як спеціаліст, що очолював "Кривбас Баскет" та южненський "Хімік". У період з 2001 по 2007 роки Муйжніекс працював головним тренером латвійського БК "Вентспілс". Сезон 2007/2008 став поворотним для фахівця — він почав працювати на чолі команди "Баронс / ЛМТ", і в перший рік роботи команда завоювала титул чемпіона Латвії та здобула Кубок ФІБА. На чолі "Хіміка" Карліс Муйжніекс завоював титул чемпіона і титул віце-чемпіона України.

Читайте також: Відомі фіналісти Вищої ліги України з баскетболу

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео