ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Нацполіція вилучила рекордну партію метадону за всю історію незалежної України

Нацполіція вилучила рекордну партію метадону за всю історію незалежної України
231420 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правоохоронці викрили у Києві масштабну організовану злочинну групу наркодилерів із 26 осіб. У двох лабораторіях зловмисники займалися виготовленням метадону і психотропів, які збували в Україні і за кордоном як оптовими партіями через інтернет-магазини, так і вроздріб через мобільні додатки та закладки. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

У наркобанді, як встановили слідчі, зловмисники чітко розподілили ролі: організаторів, «хіміків», які виготовляли наркотики, фасувальників, закладників, операторів, які приймали замовлення, бухгалтерів та осіб, які обготівковували кошти від продажу метадону та психотропів.

Щоб вийти на слід бандитів, правоохоронці встановили спостереження за ними ще у грудні 2019 року. А 21 квітня цього року працівники Департаменту протидії наркозлочинності, спільно зі слідчими поліції та бійцями спецпідрозділів провели більше семи десятків обшуків. Зокрема в місцях мешкання підозрюваних, в їхніх автівках та приміщеннях, де обладнані нарколабораторії.

Кількість вилучених заборонених речовин вразила навіть досвідчених правоохоронців, розповідають в управлінні Нацполіції. Адже вилучено понад 50 кілограмів метадону, понад 10 кілограмів мефедрону, пігулки димедролу, шишки коноплі, прекурсори та складові для виготовлення понад 500 кілограмів метадону, лабораторне обладнання (при цьому одна з нарколабораторій була обладнана виключно під виготовлення метадону), пакети для фасування, банківські картки, мобільні телефони, карти пам’яті, чотири одиниці зброї, набої і 18 автомобілів.

«Вилучена кількість метадону – понад 50 кілограмів – є найбільшою партією, яка вилучалася в Україні з часів незалежності. Її вартість становить 2 мільйони доларів США. Переважна більшість вилучених наркоречовин була призначена для експорту до країн близького зарубіжжя. А загалом збут метадону відбувався оптовими партіями. При цьому був чітко організований продаж через закладки на всій території Києва: за кожним районом були закріплені оператори і закладники, які робили закладки на закріплених за ними вулицях», – повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За словами глави Нацполіції, наразі затримано 26 учасників організованої злочинної групи — від організаторів до закладників. Усі вони – молоді люди віком від 23-х до 34-х років, жителі столиці та Київської області. Організатори наркобізнесу давно знайомі між собою, товаришують і навіть стали кумами.

«Потужності облаштованих нарколабораторій дозволяли виготовляти від 30 до 50 кілограмів метадону в місяць. При цьому один грам метадону за цінами «чорного ринку» становить 1200 гривень, тож їхні прибутки сягали 36-60 мільйонів гривень у місяць. Схема, яку налагодили організатори, говорить про те, що зупинятися вони не збиралися. Підтвердженням цього є і кількість вилучених прекурсорів та інших складових для подальшого виготовлення понад 500 кілограмів метадону. Однак замість таких кримінальних заробітків усіх учасників організованої злочинної групи чекає кримінальна відповідальність – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — акцентував Ігор Клименко.

Усі затримані наразі знаходяться під наглядом поліціянтів. Найближчим часом суд має обрати їм запобіжні заходи на час слідства.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео