ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

25 Українська антарктична експедиція нарешті дісталася станції «Академік Вернадський»

25 Українська антарктична експедиція нарешті дісталася станції «Академік Вернадський»
118502 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дванадцять учасників після шести днів дороги морем прибули на острів Галіндез. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

Серед усіх українських експедицій до Антарктиди це була найскладніша подорож. 25-та УАЕ дісталася станції «Академік Вернадський» тільки з другої спроби. 16 березня команда вирушила в путь, намагаючись подолати довгий шлях раніше, ніж карантинні обмеження зробили би це неможливим. Однак їхні плани скоригував карантин у Чилі, тому довелося повернутися до Києва. Наприкінці березня експедицію знов відправили до Чилі, де українці два тижні провели в обсервації. І тільки 14 квітня вони вирушили до Антарктиди.

«На «Вернадському» їх із нетерпінням чекали колеги з 24-ї експедиції, які відзимували там уже більше року, а також сезонний загін науковців, що перебуває в Антарктиді кілька місяців», — розповів очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

У найближчі дні полярники з обох експедицій розванатажуватимуть корабль, на якому 6 фур запасів продуктів, приладів та пального. Після чого 24 УАЕ передасть станцію 25 експедиції та розпочне довгоочікуваний шлях додому.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео