ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Гривня на карантині: у Нацбанку розповіли, як обробляють готівку від COVID-19

Гривня на карантині: у Нацбанку розповіли, як обробляють готівку від COVID-19
203249 ПЕРЕГЛЯДІВ

**Всі гроші, які потрапили до сховищ Національного банку України з 11 березня включно, відправлені на карантин через коронавірус. Про це повідомляє пресслужба НБУ на своїй офіційній сторінці в одній із соцмереж. **

Гривнева готівка, яку Нацбанк отримує від банків, спочатку потрапляє на так званий «карантин». Лише потім вона обробляється і піддається температурному шоку. Після двох тижнів ізоляції готівка відправиться на автоматизовані системи, які відсортовуватимуть купюри на придатні та зношені.

«Зношені будуть знищені в режимі онлайн, придатні ж упаковують у спеціальну термозбіжну плівку. Процес пакування також передбачає термообробку кожної пачки банкнот. Кожна з них проходить через спеціальний тунель, де підтримується режим високих температур - мінімум 160 градусів», — зазначив директор Центрального сховища НБУ Віталій Брик.

Нагадаємо, що раніше Нацбанк також запропонував застосовувати такі заходи, які дозволять убезпечити себе під час операцій з готівкою:

— ретельно мити руки після застосування банкнот та монет, особливо перед вживанням їжі;

— після контакту з банкнотами та монетами не торкатися обличчя (очей, носа, рота);

— використовувати безготівкові розрахунки, безконтактні та мобільні платежі, розрахунки за допомогою Apple Pay, Google Pay, смартфонів та розумних годинників, чипованих платіжних карток;

— періодично дезінфікувати платіжні картки, мобільні пристрої, кулькові та чорнильні ручки, за допомогою яких можуть проставлятися підписи на квитанціях, платіжних документах.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео