ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Мовний закон кардинально змінить роботу ЗМІ

Мовний закон кардинально змінить роботу ЗМІ
174865 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російськомовні газети та сайти в Україні відійдуть у минуле. Новий «Закон про забезпечення функціонування української мови як державної» змінює правила гри на ринку електронних та друкованих ЗМІ.

У роботі радіо та телебачення України змін поки що не очікується. Щодо онлайн ЗМІ, закон зобов’яже мати україномовну версію сайту по замовчанню.

«Якщо буде домінувати інша мова — штрафуватимуть. А от за відсутність інших мов, притягувати до відповідальності не будуть», - коментує новий Закон голова обласної організації «Спілки юристів України» Володимир Дон.

Серед ЗМІ є ті, що побоюються нових правил:

«Нашим читачам подобається читати нас російською. Є сайти у Дніпрі, які пишуть українською, але вони значно поступаються нам за популярністю — у рази», - говорить заступниця директора медіа-холдингу «Інформатор» Ольга Палій.

Одна з найстаріших газет Дніпра “Дніпро вечірній” виходить російською. Її редакторка Ірина Авраменко розповідає - два роки тому експериментували:

«До Дня української писемності випустити весь номер виключно українською. Цей досвід виявився невдалим, тому що людям, які нас читають, дуже багато років і їм складно перелаштуватися».

 

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео