ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Одна нирка врятувала два життя: у лікарні Мечникова провели унікальну операцію

Одна нирка врятувала два життя: у лікарні Мечникова провели унікальну операцію
117501 ПЕРЕГЛЯДІВ

В ОКЛ ім. Мечникова операцію провели 33-річному Костянтину Гончаренко. Чоловікові 33 і з восьми років він страждає на тяжку форму цукрового діабету, а торік ще й почали відмовляти нирки. По 16 годин на тиждень Костянтин, каже, витрачав на діаліз.

Минулоріч у чоловіка почали відмовляти нирки і лікарі запропонували родині пересадку. На роль донора перевірили мати, однак, під час обстеження, у неї виявили аневризму й судинну аномалію розвитку правої нирки.

“5 судин замість 2, плюс розширення судини, яку треба було всередині нирки видалити”, - коментує хірург-трансплантолог Максим Кутовий.

Лікарі зазначають, за рік проводять до 10-ти трансплантацій, але ця унікальна за рахунок анатомічних особливостей донорського органу. Майже 9 годин в операційній, розповідає хірург, працювали 12 фахівців. Нирку забрали повністю, на ній провели операцію з видалення аневризми та пересадили орган Костянтинові. На донорському органі, зазначили лікарі, зробили понад сотню швів. У результаті — два врятованих життя. Наразі Костянтин вже будує плани на майбутнє.

“У мене завжди була мрія — поїхати на відпочинок. Тож зароблю грошей і відправлюсь за кордон”, - мріє Костянтин Гончаренко.

Читайте також:У лікарні ім. Мечникова провели медогляд ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео