ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Ветерани дзюдо підкорили Чемпіонат Європи

Ветерани дзюдо підкорили Чемпіонат Європи
119053 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 нагород здобули українські дзюдоїсти на Чемпіонаті Європи серед ветеранів, який відбувся на іспанському острові Гран-Канарья у місті Лас-Пальмас. Загалом у турнірі взяли участь близько восьми сотень спортсменів з 35 країн світу від 35 до 80 років і старше.

8 медалей з Канарських островів — 1 золото, 3 срібла та 4 бронзи на батьківщину привезли майстри дзюдо з Дніпропетровської області. Окрім інших на п'єдестал, за бронзовою нагородою, піднявся і віцепрезидент Федерації дзюдо України, президент Федерації дзюдо Дніпра та Дніпропетровської області Михайло Кошляк. Він виступив у категорії М4 — для спортсменів від 45 до 49 років.

"Перша зустріч у мене була з представником Грузії. Друга зустріч — представник Франції. Третя зустріч — представник Іспанії. І зустріч за третє місце — Грузії. Першу зустріч я програв. Не задоволений результатом. Щоправда, згодом, зібрав волю у кулак, вжив заходів і досягнув результату", - ділиться бронзовий призер Чемпіонату Європи серед ветеранів Михайло Кошляк.

Ще одним призером Чемпіонату Європи став найстарший представник нашої збірної Олександр Венгер з Павлограда. Наразі дзюдоїсту 66 і чоловік боровся у категорії M8, для ветеранів віком від 65 до 69 років. За словами спортсмена, бронзового призера минулого чемпіонату світу у Мексиці, для тріумфу в Лас-Пальмос йому не вистачило зовсім трохи.

"У фіналі я вже боровся з іспанцем. Вигравав у нього «Ваза-арі». Залишилося 30 секунд. І зробив помилку, яка не дозволила мені стати першим", - каже срібний призер Чемпіонату Європи з дзюдо серед ветеранів Олександр Венгер.

Срібло на цьому ж турнірі в Іспанії здобув і наймолодший учасник команди дніпрянин Сергій Плієв. Нещодавно спортсмену виповнилося 30 років, що дало можливість Плієву виступити у стартовій ветеранській категорії M1. Для дзюдоїстів від 30 до 34 років включно. Впродовж турніру майстер спорту міжнародного класу та у минулому член національної збірної України здолав суперників з Бельгії та Туреччини. У сутичці за вихід у фінал Сергій Плієв виявився кращим за представника Франції. А у головній битві чемпіонату Європи наш земляк поступився опоненту з Росії.

"У фіналі, так вийшло, поступився. Вигравав два «шидо». І пропустив кидок. Впав на «Ваза-арі» і програв", - зізнається срібний призер Чемпіонату Європи з дзюдо серед ветеранів Сергій Плієв.

Окрім вищезгаданих спортсменів, з медалями різного ґатунку Чемпіоната Європи повернулися ще п’ять ветеранів. Віталій Дудчик з Дніпра став кращим у своїй категорії, вигравши золоту нагороду. Срібло — у дніпрянина В’ячеслава Клешні. Бронзові нагороди вибороли також дніпряни Сергій Супрун та Сергій Балобан, а також Сергій Синілов з Покрова. Окрім цього, збірна України серед спортсменів віком 30-39 років здобула бронзові нагороди командного Чемпіонату Європи серед ветеранів. До складу команди увійшли Віталій Дудчик, Сергій Плієв, Сергій Гладкий та Сергій Балабан. Вже у жовтні на наших ветеранів чекає Чемпіонат Світу, який відбудеться у марокканському Марокеші.

Читайте також: У Лас-Пальмас відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед ветеранів

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео