ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Не сплатив аліменти - забудь про подорожі та авто

25630 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року державні виконавці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) стягнули понад 265 млн. грн виплат на користь українських дітей :

94 555 733 млн. грн у місті Києві,  

104 615 343 млн. грн – у Київській області,

65 936 044 млн. грн – на Черкащині.

 Це стало можливим у тому числі завдяки застосуванню до боржника встановлених законодавством обмежувальних заходів.

 «Внесення боржника до Єдиного реєстру боржників – дієвий обмежувальний захід, що сприяє швидшому погашенню заборгованості по аліментних виплатах. У випадку наявності тримісячної заборгованості зі сплати аліментів інформація про боржника вноситься до Єдиного реєстру боржників: https://erb.minjust.gov.ua/. Така «публічність», у свою чергу, стає не лише перешкодою для горе-батьків у реалізації їхніх прав, але і стимулом для виконання обов’язку щодо належного забезпечення дитини. Так, відповідно до закону, нотаріуси та будь-які інші державні  реєстратори перед здійсненням будь-якої угоди з відчуження  майна зобов’язані перевірити інформацію з Єдиного реєстру боржників. Звичайно, такі обмеження для боржника стосуються лише операцій з відчуження майна», – прокоментував керівник Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві Михайло Сувало.

 Окрім цього, існують інші обмеження: у правах виїзду за кордон, користування зброєю, керування транспортними засобами та полювання. Вони накладаються за наявності заборгованості понад чотири місяці, а для важкохворої дитини – понад три місяці.

 Не слід забувати і про жорсткіші міри, які можуть бути застосовані до несумлінних батьків: адміністративна відповідальність (громадські роботи від 120 до 360 годин); кримінальна відповідальність (громадські роботи від 80 до 120 годин, арешт на строк до трьох місяців, обмеження волі на строк до двох років).

 Тож, перед здійсненням будь-якої операції, пов’язаної з оформленням транспортного засобу, у тому числі працівники Регіональних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України перевіряють наявність водія в Єдиному реєстрі боржників. У разі виявлення громадянина у списку йому буде відмовлено у здійсненні операцій.

 

Теги: Міністерство юстиції України, центральна юстиція, діти, аліменти, штраф, борги

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео