ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

В Україні запроваджено адаптивний підхід до самоізоляції тих, хто прибуває з-за кордону

В Україні запроваджено адаптивний підхід до самоізоляції тих, хто прибуває з-за кордону
147065 ПЕРЕГЛЯДІВ

Усі країни буде розділено на «червону» та «зелену» зони. Від зони й залежатиме необхідність обсервації чи самоізоляції. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Зважаючи на відновлення Україною міжнародного авіасполучення з 15 червня, МОЗ складає список країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 розділено на «червону» та «зелену» зони.

«З «червоної зони» (де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис населення), люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З «зеленої зони» (де показник менший, ніж 40) — матимуть змогу не проходити самоізоляцію», — зазначив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Для іноземців, які не повинні проходити обсервацію, є обов’язковим страховий поліс, що покриває лікування COVID-19.

Щодо прийняття рішення про самоізоляцію/обсервацію, буде розглядатися і країна, звідки прибуває людина, і країна, громадянином якої вона є. Якщо людина є громадянином країни «червоної зони», але має документи, які підтверджують, що протягом останніх 14 днів вона перебувала в країні «зеленої зони», буде розглядатися тільки країна відправлення.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео