ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

ЄС поки не відкриває кордони для України через високий показник захворюваності

ЄС поки не відкриває кордони для України через високий показник захворюваності
203545 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проте МЗС веде переговори з низкою країн, які популярні влітку у наших туристів. Туреччина, Грузія та інші країни готові зустріти українців незалежно від думки ЄС. Про це під час години запитань до уряду повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

З 15 червня країни Євросоюзу скасовують заборону для в`їзду туристів з-за меж ЄС. Але не для всіх країн. Україна у список тих, кому «дозволено», поки, на жаль, не потрапила. У МЗС пояснюють, що все через перевищення норми кількості хворих на коронавірус на 100 тисяч населення. На думку міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, справа виключно в цифрах, що не відповідають вимогам ЄС, а не в недовірі до чесності української статистики.

«Це проблема цифр як таких, тому що встановлений певний ліміт кількості хворих на 100 тисяч населення. Ми знаходимося дуже близько до цього порогу і навіть незначне покращення ситуації в Україні дозволить нам вписатися у стандарти. Тоді в’їзди для українців будуть відкриті», — зазначив Кулеба.

Наразі ведуться переговори з деякими країнами Євросоюзу щодо туристичних подорожей українців. Турція, наприклад, готова з 1 липня приймати наших туристів.

Нагадаємо, ЄС ще 18 березня наклав заборону майже на всі подорожі іноземців. Залишилося декілька категорій, які зберегли право в’їзду до Євросоюзу: водії вантажівок, іноземці, які мають право на проживання або роботу в ЄС, дипломати.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео