ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Футбольний турнір пам’яті Максима Білого завершився в Дніпрі

Футбольний турнір пам’яті Максима Білого завершився в Дніпрі
25193 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Скіф» — чемпіони, СК «ДНІПРО-1-Борисфен-2» — другі. «Бронза» в юнаків ФК «Дніпро». На стадіоні дніпровського молодіжного парку завершилися традиційні футбольні баталії за Кубок пам’яті Максима Білого сезону 2019/2020.

Турнір, присвячений пам’яті одного з найталановитіших українських футболістів, уродженця Новомосковська Максима Білого проводять з 2013-го. Змагання збирають десятки професійних та аматорських команд, численних глядачів та футбольних спеціалістів.

«У футбол грали завжди. І в блокаду, і під час голодування, і в окупацію. Наразі глобальне випробування випало не тільки на наше місто, а й на весь світ. Все одно люди хочуть спілкуватися, хочуть грати в футбол», — каже колишній голова ФФД та член президії ФФУ Олександр Капустін.

У нинішньому сезоні через загальнонаціональний карантин фінальні зустрічі перенесли на декілька місяців.

«Карантин у негативному сенсі вплинув на усі клуби та футбольні колективи. Особливо на нас. Ми команда, яка не тренується за великим рахунком», — зазначив гравець команди «Кристал» Артем Писарєв.

Подолавши горнила попереднього етапу змагань у матчі за 3 місце, «Кристал» з Губинихи зустрівся з випускниками академії футбольного клубу «Дніпро». Обидва колективи потішили вболівальників високим темпом гри, а також великою кількістю голів та небезпечних моментів. Вже у першому таймі дніпряни влучили в сітку суперників 3 рази. У другій частині матчу глядачі побачили ще 3 м’ячі. Два з яких забили футболісти «Кристала». Загальний рахунок — 4:2 на користь ФК «Дніпро U-17».

На поле фінального поєдинку Кубка Білого вийшли дніпровський ФК «Скіф» та СК «Дніпро-1-Борисфен-2». Фінал вийшов неймовірно напруженим. Жоден з опонентів не збирався поступатися в гонитві за трофеєм. Боротьба на кожному сантиметрі поля та багато нервів — те, що побачили трибуни. Єдиний та, як виявилося, переможний гол на 79-ій хвилині забив форвард «Скіфа» Микола Бойко, перед цим майстерно обробивши передачу від партнера.

«Не побоявся, пішов до кінця. І вийшов гол. Всі боролися, тому цей матч, я думаю, ми виграли заслужено», — вважає гравець ФК «Скіф» Микола Бойко.

«Скіф» став єдиною командою в історії турніру, якій вдалося взяти Кубок Білого двічі. Вперше це сталося у 2018-му.

«На сьогодні, на мою думку, у нас склався чудовий колектив. Цей турнір для нас був своєрідним відродженням. Всі подібні турніри, які названі на честь видатних людей футболу, я вважаю, обов'язково треба проводити. Адже в цьому зберігається історія та традиції цього виду спорту», — каже президент ФК «Скіф» Дмитро Ященко.

У церемонії нагородження Кубка пам’яті Максима Білого взяли участь дружина та двоє синів футболіста.

Теги: футбол,кубок пам'яті,турнір,Максим Білий

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео