ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

В Маріуполі поліцейські нагородили переможця конкурсу сценаріїв відеоролика з протидії наркоманії

35711 ПЕРЕГЛЯДІВ

Станіслав Ярун, 21-річний студент 4-го курсу, показав правдиву історію, біль та відчай людини, яка «уклала угоду»з невидимим ворогом – наркотиком. Сценарій хлопця став кращим серед 46 надісланих робіт. В рамках співпраці з представниками Програми ООН з відновлення та розбудови миру в Україні поліцейські нагородили переможця та відзначили інших учасників мотиваційними подарунками.
Нагородження учасників конкурсу сценаріїв відеоролика з протидії наркоманії відбулося сьогодні, 26 червня, у Міжнародний день боротьби зі зловживання наркотичних засобів та їх незаконним обігом.
Конкурс був проведений за ініціативи поліції Донеччини, управління формування державної політики у сфері протидії наркозлочинності МВС України, Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, психологічної служби Департаменту освіти та науки, Департаменту охорони здоров’я та партнерів з Програми ООН з відновлення та розбудови миру в Україні.
Метою проекту було показати незворотній вплив наркотиків на організм людини та руйнацію життя в цілому.
Начальник управління протидії наркозлочинності ГУНП в Донецькій області Олександр Мусенко подякував учасникам, що не залишилися осторонь проблеми та долучилися до всесвітньої боротьби з наркотиками.
Всі автори творчих робіт були нагороджені мотиваційними подарунками, а переможець конкурсу Станіслав Ярун отримав крутезний приз – гірський велосипед.
Хлопець вважає наркоманію не просто хворобою, а пандемією, на боротьбу з якою потрібно кинути всі сили.
Станіслав навчається на факультеті «Права та соціального управління» Донецького державного університету управління. Під час своєї студентської практики він мав досвід спілкування з людьми, які відбувають покарання в місцях несвободи. Історії, які чув студент були важкими та не простими, проте він бачив в очах ув’язнених надію та каяття.
Бажання допомогти змінитися та побороти наркотичну залежність – ось що надихнуло Станіслава написати сценарій до ролику. Хлопець зізнався, що в основу лягла реальна історія, на папері вона з’явилася вже за годину. Автор представив публіці хлопця, який обміняв єдину рідну людину на наркотики. Тільки зі смертю матері головний герой розуміє, що своїми руками загубив дві долі.
Сценарій буде взятий за основу до соціального відеоролику, робота над яким вже розпочалася та незабаром ролик з’явиться на екранах.
Конкурс проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео