ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов ознайомився з роботою сміттєсортувального комплексу в Козятині

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов ознайомився з роботою сміттєсортувального комплексу в Козятині
29864 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ми маємо справу зі сміттям щодня, але чи робимо ми все для того, щоб його стало менше, або хоча б можна було вторинно переробити? Зменшити негативний вплив сміття і відходів на навколишнє середовище, ґрунт та підземні водні джерела можна, головне правильно сортувати тверді побутові відходи.
Наслідуючи позитивний досвід багатьох країн світу, Україна також стала на шлях вторинного перероблення сміття та сортування побутових відходів. Так, поступово зростає кількість регіонів, де можуть похвалитися сміттєсортувальними лініями. Відрадно, що не стоїть осторонь актуального наразі питання і місто обласного значення, а в майбутньому центр об’єднаної територіальної громади - Козятин.
Восени минулого року на сміттєсортувальній ліній, побудованій за європейськими стандартами, розпочався виробничий процес з сортування твердих побутових відходів. Робота комплексу передбачає комбіноване сортування (ручне та механізоване) з виділенням відходів чорних та кольорових металів, склотари, пластмаси, дерева та паперу.
Ознайомитися з роботою даного об’єкту сьогодні завітав новопризначений голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.
Детальний екскурс сміттєсортувальним комплексом провів директор КП «Чисте місто» Іван Булич, а міський голова Олександр Пузир та його заступник Євген Малащук розповіли про ряд підготовчих заходів, які передували будівництву сміттєсортувальної лінії.
- В липні 2017 року в Козятині запрацювала нова система збору сміття, а саме збір побутових відходів на визначених майданчиках з встановленими євроконтейнерами. У різних мікрорайонах міста з’явилися сучасні спеціалізовані сміттєві баки, закуплені за кошти міського бюджету. Нині їх близько 150. Також побудовані контейнерні майданчики, які розміщено на прибудинкових територіях багатоповерхівок, - зазначив Олександр Дмитрович. - Це суттєво вплинуло на стан благоустрою у місті. Зникли стихійні сміттєзвалища на тротуарах та узбіччі доріг.
Заступник міського голови – начальник управління житлово-комунального господарства Євген Малащук повідомив, що в напрямку покращення стану збору та утилізації ПВ в Козятині було придбано сучасний сміттєвоз в співфінансуванні з екологічним фондом. Також закуплено контейнери для збору пластику.
- Саме послідовна циклічність прийняття великої кількості правильних рішень в напрямку роздільного збору ТПВ створила базу для будівництва даного комплексу, - висловив переконання Євген Миколайович.
Свою думку від побаченого висловив і голова ОДА Сергій Борзов, підкресливши, що належна утилізація побутових відходів та свідоме ставлення місцевих мешканців до стану довкілля мають особливо важливе значення для реалізації комплексних заходів та впровадження системного підходу у вирішенні екологічних питань.
Сміттєсортувальна лінія - це звісно хороша річ, але якість поділу сміття залежить від свідомості учасників процесу на всіх етапах. Адже щоб система вибіркового збору сміття приносила очікувані результати, необхідна активна участь кожної людини зокрема. Тож нині сміттєсортувальна лінія системно працює, давайте змінювати свою свідомість та вчитися й самим розділяти ТВП.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео