ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

«Калинівський ринок» захопив прибудинкову територію на Артеківській, 17 під торговельні павільйони

«Калинівський ринок» захопив прибудинкову територію на Артеківській, 17 під торговельні павільйони
73840 ПЕРЕГЛЯДІВ

Війни на виживання: ТОВ «Торг Інвест» Дениса Константиновського нищить будинок 92-річної учасниці війни. Учасниця війни Ганна Барабан разом із 70-річною донькою бояться, що одного разу їхня квартира провалиться з другого поверху на перший. Під їхньою лоджією — прірва, а будинком пішли тріщини, крізь які видно вулицю.

«Вони викупили квартиру і зруйнували лоджію під нами. А нам кажуть, що не хвилюйтеся, ми встановили перепонки і все тримається капітально, — розповідає донька учасниці війни Любов Чурикова. — Вони почали стукати і пиляти стіни, після чого в мене почав відходити кут лоджії. А потім деформувався дах і коли була злива, почала затікати вода, довелося підставляти миски».

А на фасаді будівлі з боку двору — тріщина ще більша, завширшки з палець. На неї комунальники встановили маячок. Все це наслідки будівництва торговельних павільйонів для ТОВ «Торг Інвест» Дениса Константиновського. Йому належать торговельні площі на одразу декількох ринках Лівого берегу: «Калинівський», «Фрунзенський», «Образцова» та «Веснянка» на вул. Янтарній.

«Тріщини, тому що йде втручання в несучі конструкції, які просто демонтують. Фундамент просідає і будинок буде просідати. Терпець урвався, коли почали зварювальні роботи прямо на лоджії бабусі 92-х років. Я злякалася, що спалахне її квартира, викликала поліцію, тільки тоді вони припинили варити каркас даху павільйону», — обурюється сусідка Лариса Руднєва.

18 липня роботи тимчасово припинили тільки після виклику поліції. А ще навпроти будинку поклали нову тротуарну плитку і не передбачили зливову каналізацію. Тепер після дощу — затоплює під’їзди.

«Тротуар, я дивлюсь, вони зробили з порушенням всіх норм. Б`ють на те, що це благоустрій, але благоустрій так не роблять, тому що вони одночасно шкодять. Коли пішов дощ, вода стояла під вікнами, під будинком стояла, а в під`їзді покривала другу сходинку, довелося вичерпувати її вручну», — каже мешканець будинку Михайло Тимофеєв.

Люди зверталися на гарячу лінію Бориса Філатова та в міське управління Державного архітектурно-будівельного контролю. Їм відповіли, що комунальну землю біля їхнього будинку віддали в оренду до 2022 року за рішенням міськради Дніпра 2007 року та Господарського суду 2017 року. Проте у цьому документі йдеться про три ділянки за фактичним місцем розташування будівель ринку на Калиновій, 14, а не на Артеківській. До того ж, тут донедавна стояли гаражі.

«Повісили припис, що просимо ваших мешканців — власників цих металевих гаражів — демонтувати їх. Я набрала міську раду, мені сказали, що «Благоустрій» має намір облагородити тут територію», — пояснює мешканка будинку Лариса Руднєва.

І оскільки три земельні ділянки, на які у своїй відповіді посилається заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, не внесені до публічної кадастрової карти України, можна припустити, що вони не простягаються до Артеківської, 17. Дніпровська місцева прокуратура №1 в червні відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення прибудинкової території і передала справу в АНД районне відділення поліції. Але розслідування не просувається ні на крок. Заступник міського голови Михайло Лисенко взагалі не захотів слухати про конфлікт мешканців цього будинку з «Калинівським ринком». Мовляв, я нічого не коментую, бо образився на телеканал «D1».

Ми намагалися отримати коментар від директора «Торг Інвест» Олени Маренич, яка керує «Калинівським ринком». Телефонували їй та приходили в офіс на Калиновій, 14, але поки що зв`язатися з нею не вдалося.

Адвокат Василь Підлужний радить мешканцям будинку три варіанти впливу на місцеву владу Дніпра: звернутися до головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області з вимогою провести перевірку щодо самовільно зайнятої ділянки. Написати заяву в обласну державну архітектурно-будівельну інспекцію з проханням провести позапланову перевірку свого міського підрозділу. А ще звернутися до райсуду, щоб скасувати декларацію та дозвільні документи на будівництво торгових павільйонів.

Теги: Дніпро,Калинівський ринок,Денис Константиновський,ТОВ «Торг Інвест»

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео