ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Шотландський археолог-любитель знайшов артефакти часів Бронзового століття

Шотландський археолог-любитель знайшов артефакти часів Бронзового століття
23275 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Я з самого початку відчував, що це повинно бути щось особливе. Я розумів, що прямо зараз відкрив для себе більшу частину історії Шотландії. Я був на сьомому небі від щастя», — заявив Маруіш Степьєн у своєму інтерв'ю для газети Guardian.
Своє відкриття чоловік зробив в Шотландії, займаючись розкопками разом з друзями. Натрапивши на металеві предмети, сигнал був настільки сильний, що металошукач ледь не оскаженів. Маруіш одразу подався до Національного музею, та повідомив місцевим археологам з організації Treasure Trove, створеної на базі музею про свою знахідку. Професійні археологи швидко прибули на місце та почали розкопки. Дослідження тривали майже місяць, а шотландець та його друзі отаборилися поряд, бо хотіли брати участь у розкопках та дослідити все від початку і до кінця.
«Я такий радий, що земля відкрила мені те, що ховалося під нею більше трьох тисяч років», — підкреслив шукач скарбів.
В результаті розкопок вчені виявили багато цікавого. Серед знахідок: меч, який знаходився в піхвах та був прикрашений ременями і пряжками, ковпаки з коліс древніх карет. Але наймасштабнішими були залишки «підвіски-брязкальця».
«Це знахідка загальнонаціонального значення, так як в Шотландії було розкопано мало скарбів часів Бронзового століття. Для нас це була прекрасна можливість відновити не тільки бронзові артефакти, а й органічні матеріали. Ще належить виконати велику роботу, щоб оцінити артефакти і зрозуміти, чому вони були тут закопані», - підкреслила голова підрозділу Treasure Trove Емілі Фріман.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Шотландія,археологія
Автор: News Ukraine

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео