ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Чому мешканець Чернігівщини сплатив за новосілля 137 тисяч гривень?

Чому мешканець Чернігівщини сплатив за новосілля 137 тисяч гривень?
23453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одним із дієвих важелів впливу на неплатників аліментів є занесення фахівцями юстиції особистих даних несумлінних батьків до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/. Перебування у публічному антирейтингу створює для громадян низку незручностей, зокрема унеможливлює укладання будь-якої угоди з відчуження майна. Пересвідчитися у силі примусових заходів мав змогу й мешканець Бобровицького району Чернігівщини, який протягом тривалого часу накопичив 86-тисячний аліментний борг перед двома доньками.

«Батько був впевнений, що, дочекавшись повноліття дівчат, покладені на нього аліментні зобов’язання втратять свою актуальність. Проте мріям чоловіка не судилось збутися, адже заборгованість і правові санкції стосовно боржників з аліментів не зникають із часом. Наздогнали громадянина примусові заходи, коли той прийшов до нотаріуса оформити придбання нерухомості. Батькові відмовили у здійсненні правочину, адже нотаріус знайшов прізвище клієнта у Єдиному реєстрі боржників», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшли Полтавська, Сумська та Чернігівська області.

Очільниця додала, що нерухомість неплатник усе ж таки переоформив, але після того, як у повному обсязі погасив заборгованість перед своїми дітьми, що вже сягнула 137 тисяч гривень: 86 тисяч гривень – основний борг, 43 тисячі – штраф за несвоєчасну сплату та більше як 8 тисяч гривень – виконавчий збір.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео