ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Як реагувати у випадку загрози рейдерського захоплення майна?

Як реагувати у випадку загрози рейдерського захоплення майна?
16994 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як реагувати у випадку загрози рейдерського захоплення майна?
Якщо Ви є власником нерухомості, тоді цей пост для Вас!

Використовуйте всі можливі запобіжники для уникнення рейдерського захоплення.
Насамперед об’єкт нерухомості має бути внесений до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Адже трапляються випадки, коли громадяни, маючи лише паперове свідоцтво про приватизацію майна з реєстрацією БТІ (яке, до речі, є абсолютно легітимним), не звертаються за реєстрацією у реєстрі. Як правило, тут йдеться не про рейдерство в державних реєстрах, а про шахрайські дії, передусім, про підробку документів.

Вносити відповідні дані до державних реєстрів сьогодні можуть державні або приватні нотаріуси, а також державні реєстратори.

Крім того, радимо скористатися сервісом «SMS-маяк» через «Он-лайн будинок юстиції» для моніторингу та своєчасного реагування на можливі порушення: https://online.minjust.gov.ua/sms/.
У разі будь-яких дій з майном Вам одразу надійде сповіщення. В цьому випадку терміново звертайтеся до державного реєстратора з заявою про заборону їх вчинення та документами, що підтверджують ваше право власності на об’єкт.

Зупинити будь-які реєстраційні дії можна двома способами:
1) на підставі рішення суду про заборону вчинення реєстраційних дій, що набрало законної сили;
2) на підставі заяви власника об’єкта нерухомого майна про заборону вчинення реєстраційних дій щодо власного об’єкта нерухомого майна.

У заяві необхідно викласти всі деталі Вашої справи. Строк заборони проведення реєстраційних дій у випадку подання такої заяви становить 15 днів.

Зауважуємо, що судове рішення може бути альтернативою заяві. Проте, зважаючи, що для винесення рішення по справі часто треба чекати кілька місяців, радимо реагувати оперативно та звертатися з заявою. Також наголошуємо, що повторно таку заяву можна подати через 5 днів від моменту поновлення реєстраційних дій.

Якщо ж уникнути правопорушення все ж не вдалося – звертайтеся зі скаргою до Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка розглядає скаргу протягом 30 днів, що дозволяє набагато швидше, ніж у судовому порядку, відновити справедливість та скасувати злочинні реєстраційні дії!

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео