ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

У Кривому Розі підземний протест продовжують 195 шахтарів

У Кривому Розі підземний протест продовжують 195 шахтарів
21650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гірники Криворізького залізорудного комбінату записали звернення до депутатів Європарламенту з проханням захистити їхні трудові права. На 14 вересня заплановані чергові перемовини з керівництвом КЗРК, повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Дванадцяту добу продовжують підземний страйк гірники чотирьох шахт КЗРК. Наразі в акції протесту беруть участь 26 робітників шахти «Жовтнева», 80 — шахти «Батьківщина», 54 — шахти «Тернівська», 35 — шахти «Гвардійська». Загалом 195 шахтарів залишаються у надскладних умовах, за повідомленням Михайла Волинця, вночі на «Жовтневу» приїжджала машина швидкої допомоги. Через погіршення стану здоров`я деяких гірників піднімають на поверхню, але вони продовжують брати участь вже у наземних акціях протесту.

14 вересня мають відбутися чергові перемовини з керівництвом, але вже зранку на підприємстві була оперативна нарада, в ході якої гендиректор КЗРК Сергій Новак повідомив про звільнення директора з ремонту й техпідтримки, гірського нормувальника на підземних роботах шахти «Тернівська» та радника гендиректора.

«Вважатимемо це першою реакцією адміністрації на чисельні зауваження працівників, протестувальників щодо корупційних схем на КЗРК, щодо ліваків, через які втрачає гроші підприємство, працівники втрачають заробіток», — зазначив Михайло Волинець».

Теги: шахтарі,Кривий Ріг,страйк,протести

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео