ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Їх об’єднав ритм і погони: поліцейському підрозділу барабанщиць Донеччини чотири роки

204321 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відпрацьований ритм, синхронні рухи, відкрита посмішка - ці дівчата притягують погляд. У формі та з барабанними паличками в руках - вони професійно забезпечують спокій громадян, а майстерною грою на інструменті дарують гарний настрій та посмішки. Вже чотири роки ансамбль барабанщиць є візиткою карткою поліції Донецької області.
Історія ансамблю почалася восени 2016 року. Щоб підтримати ритмічними виступами виснажених бойовими діями мешканців регіону, було вирішено створити незвичний творчий колектив.
Унікальність проєкту в тому, що це був перший підрозділ барабанщиць в Україні, до складу якого увійшли діючі співробітниці поліції. Дівчата-поліцейські з підрозділів слідства, карного розшуку, превенції, кадрів та відділу «102» об’єдналися в одну команду. Причому у той момент ніхто й не думав, що вже за місяць опанує музичний інструмент.
Репетиції проходили у позаслужбовий час, по шість годин на тиждень. Попри щільний робочий графік та щоденні невідкладні завдання, дівчат захопила ідея, яка поєднала в собі силу музики, мужність та красу.
Старший інспектор сектору кадрового забезпечення Центрального відділу поліції Олександра Кисельова у команді барабанщиць з першого дня. Вона добре пам’ятає своє перше знайомство з інструментом: «Ми взяли до рук олівці, але не для звичного нам документування злочину, а для освоєння нової лінії роботи. Було страшнувато, адже ніхто з нашого складу не мав музичної освіти, але одночасно усі ми відчували велике бажання навчитися новому та відточити майстерність до досконалості».
Так проходили дебютні репетиції. З часом олівці змінили барабанні палички, а барабанний ритм поєднався з синхронним шикуванням. Чути музику та грати на інструменті вчив дівчат професійний барабанщик оркестру поліції Донеччини, а хореографом та наставницею колективу від початку і на сьогодні є працівниця главку Вікторія Піскус. Поступово дівчата втілили в життя нереальну, на перший погляд, ідею.
«Учасниці ансамблю з азів навчалися мистецтву дефіле з барабанами, відпрацьовували синхронність рухів. Особливу роль відіграє освоєння основ акторської майстерності і танцювальних елементів», - розповідає хореограф.
На сьогоднішній до складу ансамблю входять 17 барабанщиць, серед них - 5 курсанток Донецького юридичного інституту МВС України.
Ангеліна Ткач - майбутній слідчий. Дівчина закінчила клас фортепіано і знайшла застосування своїм музичним навичкам в ансамблі. Вже наступного літа барабанщиця змінить курсантські погони на поліцейські та продовжить творчі виступи в званні лейтенанта.
Переїхавши на Донеччину, не залишила й улюблене заняття Анастасія Горбань. Отримуючи юридичну освіту у Харківському національному університеті внутрішніх справ, ще на першому курсі дівчина пройшла конкурсний відбір до складу барабанщиць вишу, на другому курсі стала командиром підрозділу. Зараз 21-річна Анастасія проходить стажування на посаду інспектора в Головному управлінні Нацполіції Донеччини. «Перед кожною з нас стоїть завдання - не підвести одна одну. Адже, помилившись, можна збити з ритму весь колектив», - ділиться лейтенантка.
Наразі в арсеналі тендітного й одночасно мужнього підрозділу барабанщиць 7 музичних номерів, а за плечима - понад двохсот виступів. За ці роки дівчата дарували радість мешканцям різних куточків регіону: підтримували громадян на лінії зіткнення, знайомили школярів з професію поліцейського та брали участь у всіх масштабних заходах в кожному населеному пункті.
За ці роки ансамбль барабанщиць став візитною карткою поліції Донеччини. Перший гастрольний виїзд за межі регіону став незабутнім для всіх учасниць. У 2017 році дівчата-барабанщиці отримали запрошення виступити на церемонії відзначення другої річниці Нацполіції у Києві разом з колективами Національної академії внутрішніх справ (Київ) та Харківського національного університету внутрішніх справ. Вже за два тижні - урочистості на Закарпатті. Тоді Маріуполь та Ужгород разом відсвяткували День державного прапора та 26-ту річницю незалежності України. Колону ужгородців, які пронесли містом 100-метровий прапор, очолили поліцейські барабанщиці.
Сьогодні репетиції продовжуються. Ініціативу щодо творчої діяльності колективу активно підтримує очільник поліції Донеччини Микола Семенишин. В умовах карантину дівчата репетирують на свіжому повітрі, адже не можна втратити набуті навички. Наступний масштабний виступ відбудеться в Маріуполі під час святкування Дня міста - барабанщиці разом з оркестром поліції Донеччини та кінною поліцією задаватимуть ритм маршу усьому заходу.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео