ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Поліція Донеччини готова до забезпечення публічної безпеки та порядку під час виборів, - Микола Семенишин

195758 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це начальник поліції Донецької області повідомив сьогодні, 20 жовтня, під час спільного брифінгу з представниками Громадянської мережі ОПОРА в Краматорську. Микола Семенишин розповів про сили, задіяні на охорону правопорядку під час виборів, та зареєстровані порушення виборчого законодавства.
Участь у заходів взяли начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин та координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Донецькій області Наталія Боровська.
Керівник обласної поліції повідомив, що з початку виборчого процесу зареєстровано 365 повідомлень про можливі порушення, пов’язані з виборами. Найхарактерніші з них - порушення передвиборчої агітації (ст.212 КУпАП).
Станом на сьогодні до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 27 відомостей про кримінальні правопорушення. Складено 29 адміністративних протоколів.
«Поліцейські задокументували 10 можливих фактів підкупу виборців. Створено слідчо-оперативні групи, ми проводимо першочергові заходи щодо перевірки інформації, встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до правопорушень», - зазначив Микола Семенишин.
Крім того, зафіксовано сім фактів хуліганства – здебільшого це пошкодження агітаційних наметів, а також, злочини, передбачені ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України - перешкоджання здійсненню виборчого права, погроза насильством кандидатам.
Поліцейські вже частково взяли під охорону виборчі комісії, які отримали бюлетені, - в Краматорську, Слов’янську, Добропіллі, Волновасі та інших містах. На кожну територіальну виборчу комісію заступають 4 правоохоронці, дільничні виборчі комісії охоронятимуть двоє поліцейських. Загалом на охорону дільниць буде задіяно 3100 працівників органів МВС, з них понад 2100 поліцейських.
Поліція проводить просвітницькі заходи зі всіма суб’єктами виборчого процесу для запобігання правопорушенням.
«Ситуація в області спокійна та контрольована. Поліція готова до забезпечення порядку під час голосування. Ми врахували досвід попередніх виборів, коли було чимало повідомлень щодо замінування дільничних виборчих комісій, і готові реагувати на такі виклики. Відповідним чином організовано роботу вибухотехнічної і кінологічної служб», - повідомив Микола Семенишин.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео