ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Як адаптуватися до зимового часу?

Як адаптуватися до зимового часу?
179779 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цієї осені країна перейшла на зимовий час у ніч із суботи на неділю 25 жовтня. О 4-й ранку стрілки годинника перевели на годину назад. Переведення годинника щоосені та щовесни затверджене Постановою кабінету Міністрів України. До речі, у вересні 2011 року Верховна Рада скасувала переведення годинників, зробивши літній час постійним. Втім, уже у жовтні 2018 року відмінила своє рішення. Найближчим часом ця традиція залишиться: в профільному комітеті Ради повідомили, що законопроекти про скасування літнього та зимнього часу не з’явились, хоча розмови про доцільність такої традиції ведуться у верхівках влади постійно. Вчені стверджують, що людський організм переносить набагато легше перехід на зимовий час, ніж на літній. Але, незважаючи на зайву годину сну, нам все одно важко звикнути до нового режиму. У разі переходу на зимовий час можливі погіршення самопочуття, зниження імунітету і порушення сну. Тому на адаптацію потрібна мінімум тиждень.
Перехід на літній і зимовий час вперше ввели в Великобританії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. У колишньому СРСР почали переводити стрілки годинника вперше тільки в 1981 році. Переведення годинника 2020 відбувається тільки в 71 країні світу, включно з Україною, країни ЄС, Литву, Естонію, Латвію, Ізраїль, Великобританію, США, Канаду, Австралію, Мексику, Іран та інші. У цих країнах в 2020 році двічі на рік переводять час на годиннику: навесні з зимового на літній (на годину вперед), а восени - з літнього на зимній (на одну годину назад). Годинник не переводять: Киргизтан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Вірменія, Азербайджан, Грузія, РФ, Китай, Південна Корея, Монголія, Індія, Японія, Бразилія, Єгипет, Саудівська, Аравія, ОАЕ, Ірак, Мальдіви.
Коли наш організм намагається перебудуватися на новий графік ми відчуваємо стрес, порушується сон, обмін речовин, знижується імунітет, погіршується робота серцево-судинної системи. Враховуючи всі фактори можна зробити висновок про те, що переведення часу дуже серйозна проблема для людини. Людина відчуває емоційний шок, який не завжди можна визначити самостійно. Так як перехід часу порушує наш сон, необхідно при пробудженні не різко вставати з ліжка. Полежіть кілька хвилин, щоб організм адаптувався до нового часу пробудження. Найголовніше спокійно відійти від сну і привести себе в стан неспання. У період адаптації до нового часу рекомендується пити зелений чай, як можна більше. Через зміни режиму людина не може довго заснути, що знову ж таки сприяє недосипанню. Для того, щоб прискорити цей процес, рекомендується використовувати народні способи, наприклад: перед сном необхідно приймати ванну з аромамаслами, можна пити тепле молоко з додаванням меду, теплий чай. Корисно перед сном пити саме трав’яні чаї з мелісою, м’ятою, ромашкою. Існує ще одне правило плавного переходу на новий час, це стосується людей, які приймають лікарські засоби за графіком. Рекомендується не змінювати графік прийому ліків навіть після переходу на новий час, тому кожний прийом медикаментів повинен бути перенесений на одну годину. Будь-яка зміна графіка або атмосфери призводить організм до стресу. Намагайтеся більше гуляти і вживати вітаміни або фітопрепарати, які допоможуть легше перенести цей період адаптації. Якщо перший час вам важко через перехід на зимній час, намагайтеся не їздити за кермом і не виконувати роботу, яка через втрату пильності може привести до травмування.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео