ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Поліція затримала трьох мешканців Нікополя, які скоїли пів сотні квартирних крадіжок по всій країні

Поліція затримала трьох мешканців Нікополя, які скоїли пів сотні квартирних крадіжок по всій країні
47211 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аферисти шукали пенсіонерів для нібито винаймання житла, представляючись іноземними бізнесменами. Розпитували, де ті зберігають гроші, а потім підміняли справжні купюри на фальшиві, повідомляють у пресслужбі ГУ Нацполіції України.

Трійцю нікопольських аферистів, які «гастролювали» всією Україною, правоохоронці затримали на виїзді з Миколаївської області. У автівках, а згодом і за місцями мешкання поліція знайшла під час обшуків сувенірні гривні, долари та євро, зброю, мобільні телефони та інші речові докази.
Мешканці Нікополя 20, 22 та 33 років, які раніше не притягувались до кримінальної відповідальності, встигли «заробити» на довірливих пенсіонерах у Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Миколаївській областях, на Київщині та у столиці.

«Підшуковували осіб похилого віку, представлялись іноземними бізнесменами, цікавились, чи можна винайняти житло, — повідомляють у Нацполіції. — Потім просили пенсіонерів тимчасово залишити у них на зберігання свої гроші, за що обіцяли винагороду. Якщо люди погоджувались, випитували, чи є у них надійна схованка, де ті самі тримають свої заощадження. Видивлялись і забирали кошти потерпілих, а свої, фальшиві, лишали».

До речі, останніми жертвами аферистів стали дві мешканки Миколаївської області, одна з яких залишилася без 25 тисяч гривень та золотих прикрас, у іншої забрали 20 гр ювелірних виробів. Постраждалі звернулися до поліції, тільки коли побачили напис «сувенір» на купюрах.

Як повідомив очільник Миколаївської обласної поліції Сергій Шайхет, з’ясувалось, що перед скоєнням злочинів фігуранти просили благословення у вищих сил на вчинення шахрайств та молились послати жертву. І жертв виявилось поки майже пів сотні, хоча поліція припускає, що насправді їх значно більше.

Наразі тривають розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 185 ККУ «крадіжка, поєднана з проникненням у житло», за що передбачено покарання до шести років позбавлення волі.

Теги: аферисти,пенсіонери, Дніпропетровщина,Україна,гроші

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео