ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Обвинувачуваного в ДТП, внаслідок якої загинув ведучий Олександр Усачов, залишили під вартою ще на 60 діб

Обвинувачуваного в ДТП, внаслідок якої загинув ведучий Олександр Усачов, залишили під вартою ще на 60 діб
41877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вісім місяців судових тяжб так і не призвели до жодного результату. Підозрюваний постійно змінює адвокатів, які зривають судові засідання.


В Індустріальному районному суді знову розглядали справу про загибель дніпровського ведучого Олександра Усачова. Його разом з донькою та ще одним перехожим збили на Слобожанському проспекті 16 лютого 2020 року. Автівка, в якій знаходилося троє людей, тікала від поліції та просто знесла людей на пішохідному переході. Юристи та родичі померлого впевнені, обвинувачуваний у ДТП Михайло Дубовіков навмисно затягує судовий процес.
Чергове засідання почалось зі скандалу просто у залі суду. Сутичка відбулася між захисницею Дубовікова та суддею. За словами останньої, адвокатка зумисно проігнорувала попереднє слухання, хоча його дату затверджували всі сторони.

Про те, що справу затягують, каже також мати загиблого Олександра та її адвокатка Марія Біленко. За їхніми словами Дубовіков постійно змінює своїх захисників та посилається на погане самопочуття.

«Він змінює вже шостого адвоката — це певна тактика, — каже юристка Марія Біленко. — Наймає, потім відмовляється. Тож, між засіданнями одне-два йдуть вхолосту».

На думку Олени Чуйко, мати загиблого Олександра Усачова, Дубовіков разом з адвокатами хоче подати апеляцію за те, що дуже довго розглядають справу, більше ніж пів року.

«Це вже могло закінчитися пару місяців назад, могли би вже винести вирок, якби не зривалися засідання Дубовіковим та його адвокатами», — вважає мати загиблого.

Цього разу засідання все ж відбулось. На ньому суд переглянув надані поліціянтами матеріали з нагрудних камер. На відео — автівка, в якій Дубовіков разом зі спільником та заручником тікають від поліцейських. Далі — момент аварії та затримання. Сам підсудний на початку справи заперечував свою присутність в автомобілі. Тепер стверджує, що в машині був, але нею не керував.

На засіданні Дубовікову знову подовжили термін тримання під вартою на шістдесят діб. На наступне слухання планують повторно викликати на допит свідка, який був в авто разом із підозрюваним, а в двох судових справах давав різні свідчення про того, хто керував транспортом. Після, кажуть юристи, можна буде розпочати судові дебати та перейти до винесення вироку.


Теги: Олександр Усачов,ДТП,Індустріальний районний суд,засідання

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео