ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

У Дніпропетровській філармонії проходять безкоштовні художні виставки

113228 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відтепер «Філармонія» не тільки насолода для наших вух, а й також - для нашого зору, бо на першому поверсі будівлі представлена художня виставка при сприянні дирекції «Художні виставки України».

Юлія Скрипка «Віддзеркалення»

Художниця Юлія Скрипка працює переважно в древній техніці левкасу, до якої свого часу вдавалися стародавні майстри іконопису. Для неї «левкас - це бездонна криниця натхнення й різноманітних технічних можливостей», що породжує широкий діапазон об’ємів і фактур та відкриває неосяжні творчі обрії.
Її магічні твори віддзеркалюють найтонші емоційні стани: тендітне «павутиння» снів, ароматів, спогадів. Її історії завжди особисті, герої – персоніфіковані, а світ речей зберігає пам’ять предків.
Чисельні автопортрети (alter ego художниці) постають у «мереживній піні» спогадів дитинства, улюблених кінообразів, дівочих мрій та доволі дорослих сновидінь. А омріяні будинки населені дорогими серцю сімейними речами, старими фотографіями, «вінілами» - посланцями минулої епохи.
У модерних творах Ю. Скрипки стародавня техніка дістала «друге дихання», уособлюючи прагнення гармонії та вічних цінностей, яких так бракує сьогоденню. Мотив «дзеркальних відображень», що часто бачимо в її творах, символізує такі жадані- рівновагу й споглядальність.
Магічні кольори та ритми творів Ю. Скрипки здатні діяти як арттерапія, але насамперед вони лишаються мистецтвом, якому передує професійний досвід та висока школа. Адже на думку авторки «таких тонких та вразливих зон, як свідомість, душа людини, мають торкатись справжні професіонали, та взагалі гуманні люди».
Розмірковуючи про культуру та мистецтво сьогодення, Ю.Скрипка стверджує: «У наш «смарт» час візуальний канал засмічується усіляким непотребом. А для того, щоб стати арт-залежним все ж таки потрібна певна підготовка, або, хоча би, готовність зупинитися на одну мить і відважитися споглядати. Музиці, в такому випадку, пощастило більше, і не зважаючи на увесь бруд ефіру людське вухо менш перевантажене і здатне ще налаштовуватися на класику, джаз та альтернативу».
Юлія Скрипка (Підкурганна) народилася 30 вересня 1982 року. У 2006 році з відзнакою закінчила Київський інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Навчалася у таких видатних майстрів як В.М. Прядка, О.І.Володимирова, В.Н.Прохоров. Член Національної спілки художників України. Учасниця багатьох виставок та культурно-мистецьких проєктів. З 2010 року викладає живопис, рисунок, композицію в Дитячій школі мистецтв.
У доробку художниці понад тридцять культурно - мистецьких проєктів та виставок, серед них дев’ять персональних. Виставка «Віддзеркалення» у Дніпропетровській філармонії ім. Л.Б. Когана є десятою персональною виставкою художниці, отже – знаковою, ювілейною.
Вибрані виставкові проєкти:
2007 - персональна виставка в артсалоні Андрія Куркова (Київ)
2010 - персональна виставка «Карусель» - галерея «Парсуна» (Київ)
2010 - участь у проєкт «Світ левкасу» (Краків)
2011 - персональна виставка «Ангельський вік» - галерея Парсуна
2012 - участь у проєкт «Територія душі» (Чернігів)
2013 - участь у симпозіумі «Фромушика-2013»
2014 – персональна виставка «Deadline» - Національний музей Тараса Шевченка (Київ)
2014 – участь у всеукраїнській виставці « На Покрову»
2015 – участь у проєкт «Революція. Супрематизм. Майдан» (Київ)
2015 – участь у проєкт «R-evolucion. Suprematismo. Maydan» (Zaragoza)
2015 – проєкт «Art in Heart» - галерея «Триптих АРТ» (Київ)
2016 – проєкт «Мистецтво в інтер’єрі» - галерея «ART 14» (Київ)
20116 – участь у проєкт «Метаморфози фемінності» - національний заповідник «Софія Київська»
2017 – участь у проєкт «Київські рекреації» - Національний заповідник Софія Київська, Хлібня (Київ)
2018 – персональна виставка «Дежа вю» - BARVY (Київ)
2018, 2019 – участь у виставках «Коло Катерини» - Національний музей літератури України (Київ)
Про техніку:
Левкас – в іконописі назва ґрунту: крейдяний, розмішаний на тваринному або риб'ячому клеї з додаванням лляної олії. Наноситься декількома шарами на спеціально підготовлену дошку. При цьому збереження левкасу тим краще, чим тонше і рівномірніше наносяться шари. Після висихання шліфується. У Древній Русі левкас шліфувався стеблами хвоща; сучасні іконописці використовують для цієї мети наждачний папір.
Левкас – також техніка, у якій використовують цей грунт, який спочатку вкривають позолотою, а потім уже на ньому створюється живописний шар.
Виставка працює кожен день (до 15 грудня) з 12:00 до 19:00.
За адресою «Дніпропетровська філармонія ім.Л.Б.Когана»
Вул.Воскрсенська 6
Вхід на виставку безкоштовний

Теги: арттерапія,виставка,мистецтво,живопис ,культура

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео