ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

COVID-19 залишив свій відбиток не лише на людській долі, а й на ринку нафти

COVID-19 залишив свій відбиток не лише на людській долі, а й на ринку нафти
75964 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія, яка охопила весь світ не залишила осторонь нікого. Ми не знаємо, як саме це сталось, проте тепер усім нам доведеться жити із наслідками. Цього року великих проблем зазнала уся економіка. А сьогодні стало відомо, що ціни на нафту стали нижчими, проте й попит вже не такий. Ви колись бачили таке, щоб на те, що стало дешевше зникав попит?

Проте за останніми підрахунками нафта марки Brent впала на 3% за своєю вартістю. Причиною називають появу нового штаму COVID-19. Кадзухіко Сайто, головний аналітик брокерської компанії Fujitomi Co підкреслив: "Райдужні очікування інвесторів на 2021 рік раптово зникли з-за нового варіанту вірусу".

Так вартість барелю падає з все більшим та більшим темпом. Аналітики підбили підсумки, які взагалі не вражають: “Вартість бареля лютневої нафти Brent 21 грудня до 8:30 за Києвом склала $ 50,82 (-2,76%). Барель нафти WTI торгувався по $ 47,97 (-2,56%). Попередні торги завершилися на рівні $ 52,26 і $ 49,24 відповідно”. Такими швидкими темпами вона падає вперше з моменту закінчення кризи.

Тобто за підрахунками ми бачимо, що поставники нафти вже несуть збитки. А вченим немає чим їх потішити. Вони вважають, що ціна буде падати ще. До січня показник може стати ще меншим. І продукт коштуватиме вже не 50, а 45 $. А це набагато нижча вартість, навіть у порівнянні із минулими роками. Власники переймаються, чи не стане це першим дзвіночком до вмирання ринку нафти?

Які наслідки чекатимуть на населення, та чи будуть з цим пов’язані якісь зміни цін вчені ще не знають. Проте останнім часом Україна також втрачає велику кількість ринків збуту. Чи будуть знайдені інші варіанти ринків збуту товарів вчені поки що не казали. Але ми готуємося до будь-яких новин. Тож триматимемо вас вкурсі подій.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео