ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

“Українська правда” нагородила премією Сергія Жадана

“Українська правда” нагородила премією Сергія Жадана
160526 ПЕРЕГЛЯДІВ

Переможця цього року визначали не судді, а голосування українців. Вони віддали перемогу людині, яка не просто красиво пише, а дійсно вболіває за те, що відбувається в країні. Письменник докладає масу зусиль, аби допомогти припинити те, що відбувається зараз на Сході країни.

Чоловік народився на Луганщині, мешкає на Харківщині. Він докладає масу зусиль для того, аби літературне життя України прямувало вгору. Вже багато років наша література пасе задніх на світовому ринку. Не народився, напевне, ще один Шевченко з його “Катериною” та Леся Українка з її “Лісовою піснею”. Проте в нас була Ліна Костенко. Та “Час іде і все без коректур”.

І ось нарешті на теренах літератури з’явився Сергій Жадан. Його творчість не лише про красу і поезію, вона й про щиру громадянську позицію, про патріотизм, про прагнення до свободи та до життя під мирним небом над головою. Без пострілів, без остраху. А таким, яким воно має бути на такій плодючій та освітленій сонцем землі. Його творчість про справжнє життя.

Проте його громадянська позиція виражена не луше красивими словами, а й красивими ділами. На Сході країни зараз знаходиться його власний благодійний фонд, який врятував вже сотні чоловік. Вони рятують школи, садочки, інтернати, бібліотеки. Так, війна лякає всіх, проте там також продовжується життя. І воно не збирається чекати, поки ми вирішимо, хто наступним прийде до влади.

На виборах Жадан чесно і відверто підтримував Петра Порошенко. Зараз він притримується тієї ж самої позиції, що й 2019 року. Він виступає проти дій Володимира Зеленського. Особливо в питаннях культури.

Проте він славиться не лише літературною та політичною діяльністю, а й музичною. Тож будемо сподіватись, що по завершенню карантину ми почуємо ще більше його визначних творів.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео