ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Новорічні дива продовжуються: лікарі врятували хлопчика з ускладненнями під час цукрового діабету

Новорічні дива продовжуються: лікарі врятували хлопчика з ускладненнями під час цукрового діабету
67195 ПЕРЕГЛЯДІВ

В грудні до Дніпровських лікарів потрапив хлопчик у важкому стані. Виявилось, що він хворіє на цукровий діабет, що викликало перебої у роботі нирок. Проте сьогодні Дніпропетровська обласна дитяча лікарня звітувала, що дитина жива, і її вже відпустили додому.

За даними вчених таке лікування потребує багато досвіду та гарних спеціалістів. Його можна зустріти вкрай рідко, через те, що ці процеси пов’язані не так сильно. Саме тому існує лише декілька клінік, в яких таке лікування можливе.

Але наші медики не склали руки, а почали лікувати дитину. Вони створили свою власну команду із тих, хто працює в лікарні та 9 діб боролись за життя. Програму складали разом нефрологи, ендокринологи, анестезіологи, хірурги. Вони контролювали кожен процес і допомагали дитині перебороти захворювання.

9 діб нирки дитини не працювали, вона не ходив до туалету, що призвело до того, що вода залишалась в середині. У лікарів не було іншого варіанту, крім як під’єднати дитину до механічної нирки. Весь цей час дитина потребувала підключення до апарату штучної нирки.

У 2020 році для лікарні була придбана остання сучасна модель апарату штучної нирки "Prismaflex». Цих апаратів на всю Україну всього сім, крім того, більшість з них знаходяться в лікарнях для дорослих. Дитині просто пощастило потрапити в цю лікарню.

Завдяки завзятості лікарів дитина вже цілком здорова, вона спокійно переживає діабет. Так, хворіти це завжди жахливо, проте життя в нас лише одне. За нього варто боротися.

Через 25 діб дитина вже була здоровою та щасливою. Тож батьки зітхають з полегшенням, а лікарі йдуть відпочивати. Вони звертаються до батьків з проханням стежити за дітьми. І при перших ознаках хвороби звертатись до лікаря.



© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео