ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Чи винні фермери у загибелі птахів і чому їх звинуватили в цьому?

Чи винні фермери у загибелі птахів і чому їх звинуватили в цьому?
66965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цей ранок став трагічним не лише для деяких Дніпрян, а й для мешканців заповіднику “Асканія-Нова”. В ньому мешкають ті види тварин, яких занесли у “Червону книгу”. Тож вбивство, отруєння, полювання та навіть продаж цих тварин суворо охороняється законом.

Але сьогодні директор заповідника розповів про жахливий випадок, який трапився нещодавно у заповіднику. Протягом 7 останніх діб масово почали вимирати лелеки, які занесені в “Червону книгу”. Близько 185 птахів вже знайдено мертвими, і не факт, що це всі постраждалі.

Спочатку працівники заповідника взагалі не могли зрозуміти, що відбувається з тваринами. Проте наразі заведено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 "Забруднення або псування земель". За однією з версій птахи отруїлися зерном з фермерських угідь, які знаходились поряд з “Асканією-Новою”.

Гризуни часто псують врожай, тож фермери вирішили обробити землю хімікатами, щоб миші не наближались до врожаю. Проте законом України псування земель заборонене. А тим паче, що ці землі знаходяться поряд із зоною заповідника де ростуть рідкісні рослини та живуть рідкісні тварини. Підземні води можуть легко переносити всю отруту до “Асканії-Нової”.

Точну причину смерті птахів наразі намагається встановити слідство. Вчені вивчають померлих птахів та намагаються встановити, чи причетні фермери до смерті журавлів. А поки слідство триває, служба екологічної інспекції нагадує всім, що труїти землю хімікатами заборонено. Якщо ви використовуєте якісь добрива, то вони мають відповідати нормам, що встановлено Міністерством екології України.

Пам’ятайте, що своїми вчинками ви можете зашкодити не лише собі, а й оточенню. Тим паче якщо ви вирощуєте щось на продаж. Рослини гарно вбирають отруту і завдають великої шкоди вашим клієнтам. Будьте відповідальними.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео