ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Спрощення послуги Mobile Number Portability та загроза даних: Київстар

Спрощення послуги Mobile Number Portability та загроза даних: Київстар
189066 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно оператор «Київстар» виступив проти спрощення системи MNP (Mobile Number Portability) – послуга, яка дозволяє переносити мобільний номер одного оператора на інший з повним збереженням даних.

Наразі Київстар є найбільшим майданчиком для комунікації та мають підтримку в Нідерландах, Нью-Йорку та Амстердамі.

·       Перенесення відбувається між тими операторами, які мають дану систему та зареєстрованими абонентами (прив’язка до свого імені та повне володіння номером);

·       Послуга входить у вартість стартового пакета нового оператора;

·       Послуга займає від 3 до 30 діб в залежності від вашого часу;

В Україні послуга MNP стала доступна ще з 2019 року, якою скористувались понад 100 тисяч клієнтів.

Фактором спрощеної системи є відсутність реєстрації номера оператора, який передаватиме інформацію на другу лінію. На думку Київстару, це спрощує та пришвидшує перепис номера через sms-підтвердження, проте це створює можливості масових крадіжок мобільних номерів та персональної інформації.

Ще гірше, коли є випадки, де один телефон може бути прив’язаний до різних людей, проте сплати та тарифи відбуваються окремо один від одного.

Начальник відділу з врегулювання проблем компанії Київстар Світлана Олексієнко закликає переглянути процедуру перенесення даних та не допустити можливість мобільного шахрайства.

Небезпечні такі спрощення тим, що номер прив’язаний до різних мереж, банківських рахунків, електронної пошти та  самого облікового запису телефона. У разі порушення такої процедур усі дані перейдусь в руки злочинця.

Наразі лише Київстар та Vodafon підтримують функцію віддаленого повернення загубленої сім-карти у зв’язку з наявністю системи контролю та захисту від шахрайства та викрадень.

Київстар розповідає про найпопулярніші види шахрайства:

·       Акції, розіграші та призи, де ви не реєструвались та не брали участі. Особливо таке стосується коштів на рахунку або дзвінки для отримання призів, де часто записується розмова та у випадку вашого «так» підлаштовується під різні договори та кредити на величезні суми, де запис вирізається та підставляється;

·       Використання простих паролів. Лише цифри або ваше улюблене слово або ж пароль у вигляді вашого імені або дати народження є помилковим в генеруванні паролю. Використовуйте великі літери, різні символи та цифри в одному паролі.

·       Спам та розсилки та телефон;

·       Занесення вірусу в систему оператора та тарифного плану через довіреність з фейковими близькими, які просять зайти на той чи інший сайт для перевірок або просто провокацій;

·       Несправжні аварії або трагедії, де людину просять переказати певну кількість грошей на номери або віддати особисто.

Київстар та Міжнародний фонд благодійності нещодавно доставили в лікарню обладнання для хворих дітей. Акція, в якій оператор відправив понад 300 тисяч повідомлень з закликом допомоги та зібрали понад 6 мільйонів гривень з початку існування благодійного утворення.

Також за даними Forbes Ukraine, компанія Київстар набрала 93 зі 100 балів у номінації «50 кращих робітників», де оцінювалась якість роботи працівників, премії, відкриті договори, соціальні пакети та система безпеки» 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео