ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Херсонка, яка підозрюється у державній зраді, постане перед судом

Херсонка, яка підозрюється у державній зраді, постане перед судом
7755 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевої мешканки за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням установлено, що жінка впродовж 2015 – 2020 років виконувала поставлені представником Російської Федерації завдання, пов’язані зі збиранням, аналізом та передачею представнику іноземної держави інформації, необхідної для проведення підривної діяльності проти України, на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, державній та економічній безпеці.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом УСБ України в Херсонській області під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео