ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Намагався вивезти 800 л дизельного пального: на Кіровоградщині судитимуть заступника командира військової частини

Намагався вивезти 800 л дизельного пального: на Кіровоградщині судитимуть заступника командира військової частини
45541 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 20.04.2021 до суду направлено обвинувальний акт стосовно заступника командира військової частини з матеріально-технічного забезпечення за фактом замаху на привласнення військового майна, вчиненого військовою службовою особою (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, вказаний майор у травні 2020 року, діючи всупереч інтересам військової служби, наказав підлеглим військовослужбовцям вивезти на службовому вантажному автомобілі за територію частини чотири сталеві оцинковані бочки, наповнені 800 л дизельного пального.

Однак злочин не вдалося довести до кінця: під час огляду на контрольно-пропускному пункті виявлене військове майно було повернуто на місце зберігання.

Загальна вартість попереджених збитків державі в особі військової частини становить понад 18 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснював Третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві.

Оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Кропиницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,дизельне пальне,заступник начальника військової частини,судитимуть,ПММ

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео