ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Як заснувати дитячу чи молодіжну громадську організацію?

Як заснувати дитячу чи молодіжну громадську організацію?
337603 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вам ще немає 18 років, однак Ви вже бажаєте вести громадську діяльність та хочете самостійно заснувати громадську організацію?

Розповідаємо як це зробити!

Якщо Ви є громадянином України, іноземцем або особою без громадянства, досягли 14-річного віку і перебуваєте в Україні на законних підставах Ви маєте законне право створити молодіжну або ж дитячу громадську організацію.

Вступити до молодіжної громадської організації Ви можете з 14 до 35 років, а до дитячої - з 6 до 18 років

(вступ неповнолітніх віком до 14 років здійснюється за письмовою згодою їхніх батьків чи інших законних представників, у тому числі оформленою в електронній формі із застосуванням кваліфікованого електронного підпису).

Членство в молодіжних та дитячих громадських організаціях є фіксованим.

Для державної реєстрації необхідно подати до відділу державної реєстрації ЗМІ та громадських формувань, ЦНАПу наступні документи:

- заяву;

- примірник оригіналу рішення про створення громадського об'єднання;

- реєстр осіб (громадян), які брали участь в установчому з’їзді (конференції, зборах)

- установчий документ (статут, положення);

- відомості про керівні органи;

- відомості про особу (осіб), уповноважену (их) представляти громадську організацію для здійснення реєстраційних дій.

Які вимоги до оформлення документів?

- документи мають бути викладені державною мовою та додатково, за бажанням заявника, - іншою мовою (крім заяви про державну реєстрацію);

- текст документів має бути написаний розбірливо (машинодруком або від руки друкованими літерами);

- документи не повинні містити підчищення або дописки, закреслені слова та інші виправлення, не обумовлені в них, орфографічні та арифметичні помилки, заповнюватися олівцем, а також містити пошкодження, які не дають змоги однозначно тлумачити їх зміст;

- документи в електронній формі мають бути оформлені згідно з вимогами, визначеними законодавством;

- заява про державну реєстрацію підписується заявником. У разі подання заяви про державну реєстрацію поштовим відправленням справжність підпису заявника повинна бути нотаріально засвідчена;

- рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству;

- установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи).

Справжність підписів на установчому документі юридичної особи, викладеному у письмовій формі (крім юридичної особи, створеної на підставі розпорядчого акта державного органу, органу місцевого самоврядування) нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Розгляд документів здійснюється протягом 3 робочих днів.

У разі законодавчо обгрунтованої відмови після усунення причин, що були підставою для відмови у державній реєстрації, заявник може повторно подати документи для державної реєстрації.

У Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) державну реєстрацію молодіжних та дитячих громадських організацій здійснюють: відділи державної реєстрації ЗМІ та громадських формувань у місті Києві, Київській та Черкаській областях.

Адреса подачі документів:

м. Київ, Київська область

м.Київ вул.Євгена Сверстюка, 15, 7 поверх;

Черкаська область

м.Черкаси, бульвар Шевченка, 185, каб. 238.

Прийом документів у місті Києві та Київській області здійснюється за попереднім записом.

По місту Києву записатися на прийом та отримати консультацію можна за телефоном: 050 640 31 69.

По Київській області: 096 477 71 32.

Для отримання консультації у спеціаліста Черкащини телефонуйте за номером (0472) 54-08-29.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео