ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

У Київській області понад два роки видобувають торф та пісок під прикриваючись “чисткою озера”

У Київській області понад два роки видобувають торф та пісок під прикриваючись “чисткою озера”
392295 ПЕРЕГЛЯДІВ

З території села Нова Березівка у Київській області щодня вивозять понад 20 машин з торфом та піском. Через дії місцевого житлово-будівельного кооперативу в озері вже стався замор усієї риби. “На озеро щодня приходять сім'ї з дітьми, які не знають про небезпеку”, — розповідає місцевий житель.

“Вони уже намили стільки піску, що можна було б засипати усі пляжі Києва”, — говорять місцеві. Цікаво, що житлово-будівельний кооператив наполягає на тому, що це лише “чистка озера” та відмовляється показувати будь-які документи, які свідчили б про законність їх дій. Крім того, усе відбувається навіть не на їх території, адже озеро належить Макарівському ОТГ.
Не дивлячись на всю небезпеку для місцевих жителів, на території села продовжують продавати будинки переконуючи покупців в чистоті та безпечності озера й навколишньої території. Проте у занепокоєних ситуацією жителів села немає жодних шансів навіть потрапити на територію, де все відбувається. Тим часом ситуація погіршується, адже жертвами такого недбальства скоро можуть стати діти.
Нагадаємо, що саме житлово-будівельний кооператив повинен нести відповідальність за такі ситуації та надавати всі необхідні документи на прохання місцевих жителів.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео