ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Тарас Грень: як правильно вказувати персональні дані дитини при заповненні заяви єМалятко

Тарас Грень: як правильно вказувати персональні дані дитини при заповненні заяви єМалятко
11814 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перед тим, як подати заяву для отримання комплексної послуги єМалятко та зареєструвати народження дитини, батькам необхідно визначитися з прізвищем, ім'ям та по батькові малюка.
Дитина завжди матиме прізвище своїх батьків. Якщо у тата і мами різні прізвища – за їхньою згодою дитині присвоюється прізвище одного з них.
Також можна присвоїти подвійне прізвище: у заяві єМалятко можна самостійно зазначити, яке прізвище буде першим. Слід пам’ятати, що подвійне прізвище завжди записується через дефіс.
Ім'я малюка батьки обирають самостійно. Дитині можна дати не більше двох імен. Подвійне ім'я потрібно записувати також через дефіс.
Більше двох імен дитині можна дати лише якщо мати і (або) батько малюка є представниками національних меншин і порядок присвоєння імені є національним звичаєм.
По батькові дитини завжди утворюється від імені батька. Якщо у тата подвійне ім'я, то по батькові дитині присвоюється за одним з них на вибір батьків.
По батькові може утворюватися згідно з національними традиціями або не присвоюватися взагалі лише якщо мама і (або) батько дитини є представниками національних меншин.
Якщо заяву єМалятко подає одинока мама– інформація про батька дитини записується з її слів. Прізвище та громадянство умовного батька буде таке ж, як у мами, а ім'я та по батькові можуть бути будь-якими. Відтак, дитина матиме прізвище мами, а по батькові дитини утворюватиметься від імені чоловіка, якого мама вказала батьком.
Прізвище, ім'я та по батькові дитини, які вказуються у заяві єМалятко, вносяться до свідоцтва про народження.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео