ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Колишнього чиновника «СхідГЗК» та підприємця судитимуть заочно за сірку

Колишнього чиновника «СхідГЗК» та підприємця судитимуть заочно за сірку
192569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо екзаступника гендиректора «СхідГЗК». Він купив менше сірки за дорожчою ціною
САП, базуючись на результатах розслідування детективів НАБУ, направила справу щодо колишнього заступника начальника «СхідГЗК» та власника однієї з приватних фірм, що постачає сірку, до суду.
Їх звинувачують у незаконному витрачанні державних коштів державного підприємства у розмірі понад 25 мільйонів гривень. Слідство вважає, що ці гроші було витрачено під час закупівлі сірки, що використовується під час видобутку урану.
На початку 2015 року на відкритому тендері державне підприємство відібрало постачальника необхідної для діяльності сірки, однак по завершенню торгів і укладання угоди в ній відбулися зміни. Заступник директора ДП і керівник компанії-переможця домовилися, порушуючи закон, що вартість літра сірки зросте, у той же час зменшиться обсяг такої закупівлі. У підсумку, загальна сума витрат залишилася такою ж, проте закуплені обсяги сірки виявилися значно меншими.
До того ж, у процесі продажу сірки було залучено як мінімум три компанії-посередниці.
Обидва обвинувачених переховуються за кордоном. Поки їх розшукують слідчі, прокурори домагатимуться розгляду справи заочно.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу, НАБУ,Тендер ,СхідГЗК
Автор: News Ukraine

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео