ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Максим, 115-а бригада

248789 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Максим, здавалось би, ще зовсім молодий хлопець, але завдяки мужності і лідерським якостям, а тепер вже і бойовому досвіду, він став справді видатним воїном. Це підтверджує і орден "За мужність" ІІІ ступеня, отриманий за вдалий штурм готелю "Мир" в Сєвєродонецьку, коли офіцер командував ротою.

А взагалі у нього вже вдосталь неймовірних історій звитяги. Одну із них Максим нам розповів.

- Наближався стрілковий бій. А у мене на командно-спостережному пункті було лише троє військовослужбовців, причому, усі вже доволі старшого віку. На озброєнні, крім штатної зброї, мали кулемет ПКТ, котрого я зняв із обгорілої БМП. А також підготували десять зарядів на РПГ-7, самі модернізували їх: зробили з акмулятивних протипіхотними. Коли ж розпочався бій, ми своїм малочисельним складом героїчно обороняли КСП. Але оскільки постійно змінювали позиції, стріляли з різних місць, то діяли так начебто нас там було не менше десяти. Противник не зрозумів що відбувається і зрештою відійшов.

Зазначимо і невеличкий життєпис цього воїна.

Одразу після закінчення школи у 2018 році Максим вирішив пов'язати своє життя з армією і поступив у військову академію. Рівнявся, зокрема, і на свого старшого брата, яким пишається, адже той ще раніше став на захист Батькіщини.

Академію закінчив із відзнакою, але достроково: через повномасштабне вторгнення росіян офіцер вже у березні 2022-го вирушив у зону бойових дій. Спочатку виконував обов'язки командира взводу, невдовзі потому почав командувати ротою. В травні, під час штурму готелю "Мир", Максим отримав поранення. На щастя, бойовому медику вдалося його врятувати.

Після трьох місяців лікування та реабілітації офіцер повернувся до своїх. Заступив на посаду спершу начальника штабу, а згодом заступника командира батальйону. Його підрозділ певний час тримав оборону неподалік Донецького аеропорту. Нині ж бійці прикривають Північний напрямок і заодно мають можливість трішки перепочити від безупинних боїв.

Максима з перемогою чекає дружина Ірина. Пара побралася зовсім недавно, тож захисник мріє про власне сімейне життя після перемоги.

Всі новини на фейсбук сторінці 115-ї бригади ЗСУ.

 

Теги: 115 бригада ЗСУ

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео