ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Кіберполіцейські викрили жителя Козівського району в Інтернет-шахрайстві

199538 ПЕРЕГЛЯДІВ

Продавця, який торгував в мережі неіснуючим товаром, викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області спільно з працівниками Козівського відділення поліції під процесуальним керівництвом Козівської місцевої прокуратури. За попередніми підрахунками, зловмиснику за півроку вдалося ошукати покупців на понад 5 тисяч доларів.

Як повідомив інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Ігор Антоні, до правоохоронців надійшла заява від жителя одного із регіонів України про те, що невідома особа під приводом продажу мототехніки заволоділа його коштами.

У ході оперативних відпрацювань кіберполіцейські отримали інформацію, що причетним до шахрайських дій може бути житель Тернопільщини. Згодом версія знайшла своє підтвердження. В афері викрили жителя Козівського району.

Фігурант у телеграмі створив групу, де розміщував оголошення про продаж мототехніки з Європи. Ціни на товар ставив нижче ринкових. Покупці знаходилися. Продавець обіцяв відправити товар лише за умови повної його передоплати. Однак після одержання грошей він блокував клієнтів та не виконував своїх зобов’язань. Правоохоронці встановлюють осіб, потерпілих від дій шахрая.

В оселі зловмисника працівники поліції провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, які він використовував у своїй протиправній діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 ККУ - шахрайство. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу фігуранту. Слідчі дії тривають.

Аби вберегтися від віртуальної покупки та не втратити кошти, поліцейські радять уникати передоплати при купівлі речей. Оплачуйте товар лише після отримання, огляду та перевірки у відділенні пошти.

КОМЕНТАР

ІГОР АНТОНІ – інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області

Теги: ГУНП в Тернопільській області,Головне управління Національної поліції в Тернопільській області

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео